Joonas kiertelee pitkin pääkaupunkiseutua. Hän käyttää ”silloin tällöin mitä sattuu”.

Pääset hoitoon, jos

Aaro puukotti sivullisen raa’asti ja pääsi irti huumeista paljon myöhemmin vankilassa. Joonas kulkee yhä kaduilla ja yrittää varoa huumepsykoosia. Joskus hoitoon pääsee vain, jos pystyy olemaan raittiina ennen sitä.


Narkkarin tyypillinen päivä alkaa heräämällä. Herätessä ensisijaisena ajatuksena on kyhätä herättävät vedot. Mutta jos annos olisi, niin nukkuminen olisi siirtynyt seuraavaan vuorokauteen. Täytyy siis keksiä, mistä saa lisää huumeita, jotta elämä jatkuu. – Joonas

Joonas oli viime vuonna teho-osastolla hoidettavana. Hän oli usein amfetamiinipsykoosissa. Hän valvoi päihteiden voimalla useita vuorokausia putkeen ja oli lopulta niin vainoharhainen, ettei uskaltanut nukkua tai tavata ihmisiä.

Hänen ensimmäinen kokemuksensa huumausaineista tuli 15-vuotiaana, kun hän löysi vanhempiensa lääkekaapista kodeiinipohjaisen lääkkeen ja joi sen. Alkoholia hän oli juonut satunnaisesti 11-vuotiaasta. Joonas tutustui ihmisiin, jotka käyttivät kannabista, ja heidän kauttaan hän tutustui sellaisiin, jotka käyttivät ja myivät muutakin. Hän alkoi käyttää amfetamiinia ja rauhoittavia lääkkeitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai