Rautalammilla on raitin varrella vielä pari vanhaa erikoiskauppaa, jotka elävät kaupunkilaisten varassa – ”Ihmiset eivät ole arvostaneet sitä, mikä on lähellä”, sanoo tutkija - Sunnuntai | HS.fi

Kaija Hemming on nähnyt trendien tulevan ja menevän: kun kännykät tulivat herätyskellojen myynti loppui, mutta nyt niitä ostetaan taas.

Tehdään kaupat

Mikä pitää kaupat pystyssä ja mikä ne kaataa? Toimittaja Anna-Stina Nykänen matkusti Rautalammille, missä vanhat erikoisliikkeet vielä sinnittelevät. 82-vuotiaan Kaija Hemmingin kelloliikkeen pitävät pystyssä mökkiläiset. Tutkijat sanovat, että korona-aika nosti lähiliikkeiden suosiota.


17.10.2021 2:00 | Päivitetty 17.10.2021 12:14

Kun kaupunkilainen ajaa pienen paikkakunnan läpi, hän katselee liiketiloja ja kauhistelee. Miten paljon kauppoja onkaan tyhjillään ja kuollut. Kaupunkilaiselle kaupat ovat kunnan elinvoiman merkki. Mutta ovatko ne sitä?

Sama kaupunkilainen voi Helsingin keskustassa ajaa raitiovaunulla Stockmannin ohi. Sielläkin toimii nyt kirpputori ja yhtiössä on aloitettu taas kerran yt-neuvottelut, mutta ei yhtään tunnu siltä, että koko Stadi olisi huonossa jamassa. Ei yksi kauppa ole koko kaupungin sykemittari.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai