HS:n Sveitsistä löytämä Nuorisosäätiön ex-johtaja Perttu Nousiainen palasi myöhään illalla Suomeen, poliisit ottivat Nousiaisen kiinni suoraan koneesta - Sunnuntai | HS.fi

HS:n Sveitsistä löytämä Nuoriso­säätiön ex-johtaja Perttu Nousiainen palasi myöhään illalla Suomeen, poliisit ottivat Nousiaisen kiinni suoraan koneesta

Yli puolitoista vuotta poliisia paossa ollut Nousiainen päätti lopettaa piileskelemisen, kun HS löysi hänet autiosta Verbierin hiihtokeskuksesta Sveitsin Alpeilla. Nousiainen kertoo HS:n videohaastattelussa, miksi hän päätti palata Suomeen.

24.11. 23:14 | Päivitetty 25.11. 16:23

Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen palasi vapaaehtoisesti Suomeen myöhään keskiviikkoiltana. Hän saapui lentäen Sveitsin Zürichistä, samalla Finnairin reittikoneella kuin Helsingin Sanomien kaksi toimittajaa ja kuvaaja.

Yli puolitoista vuotta poliisia paossa ollut Nousiainen, 42, päätti lopettaa piileskelemisen, kun Helsingin Sanomat löysi hänet viime viikonloppuna autiosta Verbierin hiihtokeskuksesta Sveitsin Alpeilla. Nousiainen esiintyi suomalais-virolaisella valeidentiteetillä ja käytti nimeä Tommy Koski.

Perttu Nousiainen päätti lopettaa pakoilun, kun hänen olinpaikkansa paljastui.

HS kertoi Nousiaisen löytymisestä ja siihen johtaneista tapahtumista aiemmin keskiviikkona laajassa artikkelissa.

Lue lisää: Perttu Nousiainen hukkasi Nuoriso­säätiön miljoonat ja katosi mystisesti – HS löysi poliisia piileskelevän karkurin autiosta hiihto­keskuksesta Sveitsistä

Zürichissä Nousiainen antoi HS:lle keskiviikkona pitkän haastattelun. Nousiainen kertoi yksityiskohtaisesti, mitä hän on tehnyt sen jälkeen, kun hän katosi Tallinnassa maaliskuussa 2020. Haastattelu julkaistaan lähipäivinä.

Nousiainen ja hänen lakimiehensä Kari Uoti olivat jo alkuviikosta yhteydessä Suomen poliisiin, joka on etsinyt häntä puolentoista vuoden ajan. Poliisit olivat Nousiaista vastasta Helsinki-Vantaalla, ja ottivat tämän koneesta kiinni heti sen laskeuduttua hieman ennen iltayhtätöistä.

Keskusrikospoliisi tiedotti torstaina, että yksi Nuorisosäätiö-tutkintaan liittyvä henkilö on pidätetty ja poliisi vaatii tätä vangittavaksi. Poliisin mukaan Helsingin käräjäoikeus käsittelee vangitsemisvaatimusta loppuviikon aikana.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Perälä ei vahvista pidätetyn henkilöllisyyttä.

Poliisit olivat Nousiaista vastasta Helsinki-Vantaalla ja ottivat tämän koneesta kiinni heti sen laskeuduttua hieman ennen iltayhtätoistä.

Poliisit ottivat Nousiaisen kiinni heti koneen laskeuduttua. Nousiainen oli yli puolitoista vuotta paossa.

Tällä viikolla valtionsyyttäjä nosti Nousiaista sekä Nuorisosäätiön ex-toimitusjohtajaa Aki Haaroa vastaan useita syytteitä törkeästä lahjuksen vastaanottamisesta, törkeästä kavalluksesta ja törkeästä väärennöksestä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2014–2018.

Haaro on ollut koko ajan poliisin tavoitettavissa. HS haastatteli häntä marraskuun alussa julkaistussa laajassa jutussa Nuorisosäätiöstä ja Nousiaisen katoamisesta.

Lue lisää: Perttu Nousiainen oli lupaava nuoriso­poliitikko, kunnes alkoivat hämärä­bisnekset ja lopulta löytyi vain kaatunut kumi­vene Tallinnan rannasta

Perttu Nousiainen antoi HS:lle haastattelun Zürichin lentokentällä sijaitsevassa ravintolassa lakimiehensä Kari Uotin läsnäollessa. Haastattelu julkaistaan lähipäivinä.

Nousiaisella oli mukanaan keltainen lippis, joka tallentui HS:n kuviin Verbierin hiihtokeskuksessa.

Perttu Nousiainen Helsinki-Vantaalle laskeutuneessa koneessa keskiviikkoiltana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai