Tervetuloa elämyksien äärelle!

HS Ytimessä tarkoittaa Suomen vaikuttavinta journalismia. Se herättää ajattelemaan ja jättää muistijäljen.

| Päivitetty

Saariparatiisi, jossa ihminen elää luonnon kanssa poikkeuksellisessa rauhassa.

Poliisioperaatio, jonka lopputuloksena meren syvyyksistä voi nousta ruumiita.

Strippari, joka viihdyttää Ukrainassa venäläisiä vastaan taistelleita sotilaita.

Liikesarja, jonka osaa lähes jokainen japanilainen ja joka voisi tehdä ihmeitä Suomessakin.

Tätä kaikkea on HS Ytimessä.

Pääsiäisenä lanseeraamme Helsingin Sanomissa täysin uuden kokonaisuuden. HS Ytimessä tarkoittaa Suomen vaikuttavinta digitaalista journalismia. Se sisältää juttuja kaikista aihepiireistä: tutkivia juttuja ja yhteiskunnallisia analyyseja, syvällisiä haastatteluja ja kirjeenvaihtajien reportaaseja paikoista, joihin lukija ei muuten pääse.

Ajatuksia herättäviä elämäntarinoita sekä viimeisintä tieteellistä tietoa hyödyntäviä juttuja. Sukelluksia kulttuuriin ja luontoon.

Visuaalista ja interaktiivista journalismia, jollaista ei ole ennen nähty.

Helsingin Sanomissa on tehty toinen toistaan näyttävämpiä juttuja jo vuosia. Juttumme ovat voittaneet kansainvälisiä palkintoja ja saaneet aikaan yhteiskunnallista muutosta. Esimerkiksi Katja Kuokkasen tutkiva juttu mongolialaisesta sairaanhoitajasta ja Maahanmuuttoviraston mielivaltaisuudesta palkittiin vuoden juttuna Suuri journalistipalkinto -kilpailussa.

Ytimessä tarkoittaa syventäviä juttuja, joihin on panostettu aivan erityisesti. Asiantuntevien toimittajien ja kuvaajien lisäksi juttujen tekemiseen osallistuu kerronnan huippuammattilaisten tiimi. Ennen kaikkea kyse on tinkimättömästä journalismista ja tarinoista, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi. Käytämme myös entistä enemmän aikaa ja vaivaa huolella valittuihin aiheisiin, jotta lukijat saisivat mahdollisimman nautinnollisen elämyksen.

Me journalistit emme kilpaile enää vain muiden lehtien ja medioiden kanssa lukijoiden ajasta. Tv-sarjat ja podcastit, suoratoisto- ja äänikirjapalvelut tarjoavat mahdollisuuksia syventyä tarinoiden äärelle ja nähdä tai kuulla jotain arjesta kohottavaa.

Olen alkanut puhua lukijoiden rinnalla kokijoista. Ytimessä-juttu on parhaimmillaan kokemus, joka jättää muistijäljen ja herättää ajattelemaan. Se tarkoittaa tarvetta jakaa juttu vaikkapa perheenjäsenille tai kavereille: ”Näitkö tämän?”

Tästedes Ytimessä-juttuja ilmestyy Helsingin Sanomien verkossa päivittäin, osana HS:n tilausta. Pääset lukemaan niitä myös painetussa lehdessä, viikonloppuihin poimimme jutuista parhaan kattauksen.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Ytimessä-juttuja HS:n mobiilisovelluksella. Löydät ne myös aina osoitteesta hs.fi/ytimessa. Samasta osoitteesta voit tilata uuden Ytimessä-uutiskirjeen.

Tervetuloa mukaan!

PS. Kuulemme mielellämme, jos sinulla on palautetta Ytimessä-jutuista. Voit lähettää ne osoitteeseen jutta.sarhimaa@hs.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai