Rahka villitsi proteiininhimoiset suomalaiset

Valmistajilla on täysi työ pysyä kansan rahkanhimon perässä

19.4.2014 2:00 | Päivitetty 19.4.2014 13:29

Vieno piimäntuoksu leijailee separaattorin luona. Teräspöntössä erotellaan hapatetun maidon hera rahkasta, joka etenee putkistoa pitkin kohti pakkauskonetta.

Tässä syntyy pääsiäisrahkoja suomalaisille.

Viereisessä huoneessa Maria Istolahti ja Jussi Hietamäki vahtivat prosessia tietokoneilta. Töissä vierähti viikonloppukin. Kuumimman sesongin aikana ylityöt paukkuvat Valion tehtaalla Seinäjoella: täältä lähtee päivittäin jopa 65 000 kiloa rahkaa kohti kauppojen kylmäkaappeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita