Rahka villitsi proteiininhimoiset suomalaiset - Talous | HS.fi

Rahka villitsi proteiininhimoiset suomalaiset

Valmistajilla on täysi työ pysyä kansan rahkanhimon perässä

Tilaajille
19.4.2014 2:00 | Päivitetty 19.4.2014 13:29

John Chege Kiguru hoitaa rahkan pakkauskonetta Valion tehtaalla Seinäjoella. Hänelle itselleenkin rahka maistuu, vaikka hän on kotoisin Keniasta, jossa sitä ei tunneta. "Meillä on muita maitotuotteita, juustoa ja hapatettua maitoa."­

Vieno piimäntuoksu leijailee separaattorin luona. Teräspöntössä erotellaan hapatetun maidon hera rahkasta, joka etenee putkistoa pitkin kohti pakkauskonetta.

Tässä syntyy pääsiäisrahkoja suomalaisille.

Viereisessä huoneessa Maria Istolahti ja Jussi Hietamäki vahtivat prosessia tietokoneilta. Töissä vierähti viikonloppukin. Kuumimman sesongin aikana ylityöt paukkuvat Valion tehtaalla Seinäjoella: täältä lähtee päivittäin jopa 65 000 kiloa rahkaa kohti kauppojen kylmäkaappeja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous