Virossa asiat hoidetaan yhdellä muovikortilla - Talous | HS.fi

Virossa asiat hoidetaan yhdellä muovikortilla

Sirutunnisteinen henkilökortti, eli id-kaart, on Virossa asuville pakollinen 15-vuotiaasta alkaen. Pieni muovikortti toimii avaimena valtion sähköisiin palveluihin internetissä. Sillä voi allekirjoittaa asiapaperit ja maksaa laskut. Se korvaa ajokortin, passin Euroopassa matkustaessa, sairausvakuutuskortin, kirjastokortin ja monien liikkeiden kanta-asiakaskortit.

Asiakas Maarika Snoting ojensi sirukorttinsa proviisori Liis Kruusille apteekissa Virun ostoskeskuksessa reseptilääkkeitä varten. Muuta sairausvakuutuskorttia ei tarvita. Kun Snoting sanoi tyttärensä henkilötunnuksen, proviisori myi hänelle myös tyttären reseptilääkkeet. "Hyödyllinen kortti. Seuraavaksi käytän sitä tiistaiaamuna, kun lähden laivalla Suomeen", Snoting kiitteli.

29.7.2014 2:00

Sirutunnisteinen henkilökortti, eli id-kaart, on Virossa asuville pakollinen 15-vuotiaasta alkaen. Pieni muovikortti toimii avaimena valtion sähköisiin palveluihin internetissä. Sillä voi allekirjoittaa asiapaperit ja maksaa laskut. Se korvaa ajokortin, passin Euroopassa matkustaessa, sairausvakuutuskortin, kirjastokortin ja monien liikkeiden kanta-asiakaskortit. Korttia pitää anoa kansalaisuus- ja muuttovirastosta. Hinta on 24,28 euroa.