Talous

Eläke nostaa Ihalaisen ministerien ykköseksi

Nykyisestä hallituksesta Ihalainen, Rinne, Stubb, Tuomioja ja Räty ansaitsivat ministereistä eniten

Tilaajille

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) oli 248 000 euron tuloillaan suurituloisin ministeri. Ihalainen, 67, saa ministerin ja kansanedustajan palkkioiden lisäksi eläkettä SAK-uraltaan.

Kakkosena on Sdp:n puheenjohtajaksi ja valtiovarainministeriksi tänä vuonna valittu Antti Rinne (sd) 218 000 euron tuloilla. Rinne oli viime vuonna ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb on hallituksen tulotilaston kolmas. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä viime vuonna toiminut Stubb ansaitsi noin 176 000 euroa.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) tulot ylsivät 174 000 euroon, josta pääomatulojen osuus on 20 000 euroa.

Kesällä sosiaali- ja terveysministeriksi noussut Laura Räty (kok) kiilasi tuloillaan nykyisen hallituksen kärkiryhmään. Räty ansaitsi Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana noin 165 000 euroa.

Eniten pääomatuloja sai eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriksi kesällä noussut Lenita Toivakka (kok). Hänen ansiotulonsa olivat 103 000 euroa ja pääomatulonsa 34 000 euroa.

EU:n komission varapuheenjohtajana toimiva Jyrki Katainen tienasi pääministerinä ja kokoomuksen puheenjohtajana noin 190 000 euroa, josta pääomatuloja oli 5 000 euroa.

Sdp:n puheenjohtajan ja valtiovarainministerin tehtävät loppukeväällä jättänyt kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) ansaitsi viime vuonna 147 000 euroa.

Työmarkkinajärjestöissä ansaitsee selvästi paremmin kuin ministerinä. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtajana marraskuussa 2012 aloittanut Jyri Häkämies ansaitsi viime vuonna kaksinkertaiset tulot verrattuna poliitikkoaikaansa. Häkämiehen tulot olivat nyt 363 000 euroa, kun edellisenä vuonna hän ansaitsi 174 000 euroa. Silloin hän oli kokoomuksen kansanedustaja ja elinkeinoministeri.

Työnantajapuolen hyvätuloisimpiin kuuluu Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Hänen tulonsa ylsivät viime vuonna 344 000 euroon, josta pääomatuloja oli 40 000 euroa.

Palkansaajajärjestöissäkin päästään suuriin tuloihin, mutta ei samalle tasolle kuin työnantajajärjestöissä.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen päihitti tuloillaan jopa keskusjärjestö Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin.

Luukkaisen tulot olivat 249 000 euroa ja Fjäderin 241 000 euroa, josta pääomatulojen osuus oli 26 000 euroa. OAJ tiedotti maanantaina, että Luukkaisella on "lukuisia luottamustoimia", joista osasta hän saa palkkioita.

Eniten tuloja saaneita ay-johtajia oli toimihenkilöiden keskusjärjestön STTK:n pääsihteeri Leila Kostiainen. Hänen tulonsa olivat yhteensä noin 265 000 euroa, mutta siitä pääomatulojen osuus oli noin 81 000 euroa.

Pääomatuloista valtaosa johtui asunnon myynnistä, Kostiainen selvensi HS:lle.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tulot ja verot
 • Martta Nieminen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  4. 4

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää