Moni haluaisi syödä satokauden kasviksia – miten se onnistuu? - Talous | HS.fi
Talous

Moni haluaisi syödä satokauden kasviksia – miten se onnistuu?

Moni haluaisi syödä niitä kasviksia, joiden satokausi on meneillään. Kausikasvisten määrittely on kuitenkin vaikeaa.

Tilaajille
Julkaistu: 12.5.2015 2:00, Päivitetty 12.5.2015 9:35

Keravan Citymarketissa ostoksia tekevä Terttu Lehtinen poimii mielellään nokkosia ja muita kausiherkkuja ruoaksi. Kasvukausien pohtiminen ei silti ole ensimmäisenä mielessä hedelmä- ja vihannestiskillä.<br />"Kotimaista yleensä otan, jos sellainen vaihtoehto on tarjolla", Lehtinen sanoo.

Keravan Citymarketin laarit ovat kukkuroillaan kiiltäviä paprikoita. Ne tulevat Hollannista.

"Otan keltaisia. Ne ovat punaisen tomaatin kanssa kivan näköisiä", Terttu Lehtinen kertoo.

Tomaateista Lehtinen valitsi kotimaisen, mutta paprikoissa ei tällä hetkellä ole valinnanvaraa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous