Talous

Stockmann avaa maailmankuulun lelukaupan Helsingin keskustassa

Maailman vanhin lelukauppa Hamleys avaa myymälänsä Stockmannin Helsingin-lippulaivatavaratalossa marraskuussa. Tavaratalon liikevaihto oli huhti–kesäkuussa 405,8 miljoonaa euroa. Laskua vuoden takaiseen tuli noin 10 prosenttia.

Tilaajille

Maailman vanhin lelukauppa Hamleys avaa myymälänsä Stockmannin Helsingin-lippulaivatavaratalossa marraskuussa.

Stockmann kartoittaa Hamleysin kanssa mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä myös muihin Suomen Stockmann-tavarataloihin vuodesta 2016 lähtien.

"Olemme todella ylpeitä saadessamme esitellä Hamleysin asiakkaillemme. Hamleys on oman alansa legenda, ja uusi myymälä ja sen ainutlaatuinen konsepti inspiroi varmasti niin lapsia kuin heidän vanhempiaankin", sanoo Stockmannin Real Estate -liiketoimintayksikön johtaja Björn Teir tiedotteessa.

Hamleys aloitti lelujen myynnin Lontoossa jo vuonna 1760.

Stockmannin liikevaihto oli huhti–kesäkuussa 405,8 miljoonaa euroa. Laskua vuoden takaiseen tuli noin 10 prosenttia.

Stockmannin myynti nousi 5,5 prosenttia edellisvuodesta. Luvuissa ei kuitenkaan ole otettu huomioon vaateketju Seppälää.

Yhtiö pitää näkymät ennallaan. Suunniteltujen rakenteellisten muutosten takia Stockmann arvioi, että konsernin vuoden 2015 liikevaihto laskee vuodesta 2014.

Liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä odotetaan paranevan, mutta jäävän negatiiviseksi tänä vuonna Stockmann Retail -liiketoimintayksikön tuloskehityksen takia. Real Estate- ja Fashion Chains -liiketoimintayksiköiden liiketulosten odotetaan olevan positiiviset.

"Stockmannin liikevaihto laski toisella neljänneksellä pääosin Hullut Päivät -kampanjan ajoituksesta sekä edelleen heikkona jatkuneesta Venäjän ruplasta johtuen. Tästä huolimatta konsernin toisen neljänneksen liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä parani", toimitusjohtaja Per Thelin arvioi tiedotteessa.

Stockmannille kertyi toisella neljänneksellä liikevoittoa ilman kertaluonteisia eriä 5,7 miljoonaa euroa. Vuoden takainen luku oli 3,5 miljoonaa euroa.

Stockmann aloitti yhteistyön Hamleysin kanssa Venäjällä jo kesällä 2014, kun Hamleys-lelukauppa avattiin Pietarin Nevsky Centre -kauppakeskuksessa. Suomessa aloitettava yhteistyö on jatkoa kumppanuudelle Venäjällä.

"Olemme innoissamme mahdollisuudesta tuoda taianomainen Hamleys Suomeen yhteistyössä Stockmannin kanssa", kommentoi Hamleysin varatoimitusjohtaja Alasdair Dunn tiedotteessa.

Hamleysillä on myymälöitä 17 maassa: yhteensä 11 myymälää Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä 44 kansainvälistä myymälää.

Stockmannin toimitusjohtaja Per Thelin arvioi tiedotteessa, että Stockmannin uusi strategia etenee toivotulla tavalla.

"Stockmannin strategia etenee hyvin ja katsauskauden aikana otettiin monia merkittäviä askeleita eteenpäin", Thelin sanoo.

Stockmann myi vaateketju Seppälän huhtikuussa. Kesäkuussa Stockmann allekirjoitti sopimuksen Akateemisen Kirjakaupan liiketoiminnan myymisestä ruotsalaiselle Bonnier Books AB -mediayhtiölle.  Akateeminen Kirjakauppa jatkaa Suomen tavarataloissa vuokralaisena.

Muita uusia vuokralaisia Helsingin keskustan lippulaivatavaratalossa ovat Halti ja Espresso House. Kodinkoneita myyvä Expert-ketju avasi ensimmäisen myymälänsä Stockmannin yhteydessä 22. toukokuuta. 

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Stockmann
 • Reetta Heiskanen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Edis Tatli nappasi EM-tittelin

  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  10. 10

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää