Talous

Fortum käynnisti sisäisen tarkastuksen Venäjän-yhtiössään – media syyttää väärinkäytöksistä

Fortum arvioi kirjoittelun liittyvän kilpailutilanteeseen kaukolämpömarkkinoilla.

Energiayhtiö Fortum tekee parhaillaan perusteellista sisäistä tarkastusta venäläisessä tytäryhtiössään Uralilla Länsi-Siperiassa.

Fortum haluaa selvittää onko mitään perää väitteissä, joita paikallisessa lehdistössä on esitetty erilaisista väärinkäytöksistä yhtiön toiminnassa.

Esimerkiksi Venäjän hallituksen lehti Rossiskaja gazeta syytti parisen viikkoa sitten Fortumia miljoonien laskutuksesta tekaistuin perustein.

Fortumin viestintäosaston mukaan vastaavia juttuja on julkaistu aiemminkin venäläisissä verkkomedioissa Uralin alueella. Niissä heitetään erilaisia syytöksiä Fortumin Uralin ja Länsi-Siperian alueilla toimivan lämpöverkkoyhtiön toiminnasta.

Fortumissa arvioidaan kirjoittelun liittyvän valmisteilla olevaan kaukolämpöjärjestelmän uudistukseen ja kilpailutilanteeseen alueen kaukolämpömarkkinoilla.

”Suhtaudumme aina vakavasti tämän kaltaisiin väitteisiin. Selvittääksemme tosiasiat ja taataksemme henkilökunnan oikeusturvan teemme perusteellista tarkastusta. Fortumilla on tiukat ja yhtäläiset eettiset periaatteet, joihin ei ole poikkeusta”, viestintäosastosta sanotaan.

Fortum on lisäksi joutunut oikomaan mediaväitteitä Pietarin ja Karjalan alueella toimivan TGC-1 -yhtiön tiimoilta.

Mediassa on väitetty, että Fortum aikoisi myydä TGC-1:n Pietarin lämpöverkot yhden euron kauppahinnalla.

Fortumin Venäjän-toimintojen johtaja Alexander Chuvaev kiisti väitteet haastattelussa.

Fortum esitti viime vuonna venäläisille TGC-1:n järjestelyjä siten, että Fortum olisi saanut vaihtokaupassa yhtiön vesivoimalat ja muu omaisuus olisi siirtynyt venäläisille. Nämä keskustelut eivät ole edenneet eikä Fortumissa odoteta tulosta lähitulevaisuudessa.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Fortum
 • Venäjä
Luetuimmat - Talous

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää