Teknologia muuttaa ruokaa, uskoo 140 vuotta vanhaa Pauligia johtava diplomi-insinööri - Talous | HS.fi
Talous

Teknologia muuttaa ruokaa, uskoo 140 vuotta vanhaa Pauligia johtava diplomi-insinööri

Sukuyhtiö Paulig osti enemmistön nyhtökaurafirmasta. Pauligin konsernijohtaja Jaana Tuominen uskoo, että nyhtökauran kaltaisissa tuotteissa on ”mahdollisuuksia, joista meillä on vasta pieni harmaa aavistus”.

Toimitusjohtaja Jaana Tuominen Pauligin pääkonttorin museossa. Yhtiö täytti tänä vuonna 140 vuotta. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Julkaistu: 7.10.2016 2:00, Päivitetty 7.10.2016 9:56

Kun erikoiskahveja tehdään jo kapselikoneilla, sadan vuoden kuluttua meillä on ehkä välipalakoneita – 3D-printtereitä, jotka tulostavat pientä purtavaa.

Kunkin kehon yksilöllisiä tarpeita tarkkaillaan yhä huolellisemmin. Juuri niitä täsmällisesti palvelevia ruokia kehitetään niin, että vanhaa kiinalaista ajatustapaa muistuttaen ruoka ja lääke alkavat lähestyä toisiaan.