Deutsche Bank myi keskitysleireillä tapettujen kultaa ja huijasi asuntolainapapereilla – HS kertoo Saksan kriisipankin tarinan - Talous | HS.fi
Talous

Deutsche Bank myi keskitysleireillä tapettujen kultaa ja huijasi asuntolainapapereilla – HS kertoo Saksan kriisipankin tarinan

Olemassaolostaan kamppaileva Deutsche Bank on aina halunnut olla maailman valtias. Sen suuruudenhulluus on tullut osakkeenomistajille kalliiksi. Saksan suurimman pankin vakavaraisuus on vaakalaudalla markkinahuijausten ja väärinkäytösten takia.

Deutsche Bank auttoi rahoittamaan sodankäyntiä ostamalla sotavuosina keskuspankki Reichsbankilta tuhansia kiloja kultaa ja myymällä sen eteenpäin. Ainakin 744 kiloa kullasta oli sulatettu keskitysleireillä tapettujen juutalaisten hammaspaikoista, vihkisormuksista ja muista koruista.

Julkaistu: 22.10.2016 2:00, Päivitetty 22.10.2016 7:45

Syksystä 2011 alkuvuoteen 2015 asti Igor Volkov soitti melkein joka arkipäivä Deutsche Bankin Moskovan-konttoriin osakevälittäjä Dina Maksutovalle ja pyysi tekemään kaksi osakekauppaa.

Maksutovan piti ostaa ruplilla jotain venäläistä teollisuusosaketta noin kymmenen miljoonan dollarin arvosta ­Volkovin edustamalle venäläiselle ­yritykselle. Toisessa kaupassa Maksutova myi saman määrän saman teollisuusyrityksen osakkeita Lontoon pörssissä toisen, yleensä veroparatiisiin rekisteröidyn yrityksen lukuun.

Seuraa uutisia tästä aiheesta