Talous

NCC aikaisti Puolimatkan ostoa Kokonaiskauppahinnaksi tuli 177 miljoonaa markkaa

Tilaajille

ESKO NURMI Ruotsalainen rakennuskonserni NCC on aikaistanut Puolimatkan rakennustoiminnan loppuosuuden ostoa. Merita-pankin omistama PMA-Yhtymä luopuu 49 prosentin osuudestaan Puolimatkassa kesäkuun alusta lukien.

Alunperin sovittiin, että omistuksen jako olisi jatkunut ensi vuoden maaliskuuhun saakka, jolloin yhtiön tuloksen perusteella olisi määritelty loppukauppahinta.

"Molemmat osapuolet katsoivat, että on selkeämpää päättää yhteiselo omistuksessa. NCC-Puolimatkan on yksinkertaisempaa kehittää toimintojaan, kun ei tarvitse ottaa huomioon pankkia", sanoo NCC-Puolimatkan varatoimitusjohtaja Jukka Lahtinen.

PMA-Yhtymän toimitusjohtaja Alvar Ahti mainitsee sovitun hinnan täyttävän tavoitteen. Käsirahana viime vuonna NCC maksoi Puolimatkan rakennustoiminnasta 120 miljoonaa markkaa. Loppueräksi sovittiin 57 miljoonaa, joten kokonaishinnaksi tuli 177 miljoonaa.

NCC julkisti torstaina ensimmäisen vuosineljänneksen katsauksen. Sen mukaan Puolimatkan tulos rahoituserien jälkeen oli kolmelta kuukaudelta kolme miljoonaa kruunua. Laskutus oli 626 miljoona kruunua. Lahtisen mukaan tilauskanta on vuoden alkukuukausina vahvistunut ja on nyt noin 700 miljoona markkaa.

Koko NCC-konsernin liikevaihto kasvoi Puolimatkan ja norjalaisen Eeg-Henriksenin ostojen ansiosta selvästi viime vuoden vertailujaksosta. Liikevaihto oli 5,1 miljardia kruunua. Tulos rahoituserien jälkeen oli 13 miljoonaa kruunua, kun vuotta aiemmin tulos oli tappiollinen.

Kova talvi hiljensi rakentamista, maa- ja vesirakentaminen on luonnostaan alkuvuodesta hiljaista ja tappiota kirjattiin osakkuusyhtiö Silja Linesta, jolle tammi-maaliskuu on vuoden rauhaisinta kautta.

PMA-Yhtymän tappio 260 miljoonaa markkaa

Toimitusjohtaja Ahdin mukaan tappiota kasasivat isot korkomenot, kiinteistöjen alaskirjaukset ja eräiden tytäryhtiöiden tappiot.

Kiinteistömassasta sulatellaan rekennuskelpoisia tontteja viiden vuoden puitesopimuksella NCC-Puolimatkan tarpeisiin. Tänä vuonna PMA-Yhtymä pääsee näin eroon Ahdin arvion mukaan 60-70 miljoonan markan tonteista. Valmiit kiinteistöt on tarkoitus siirtää kuluvan vuoden aikana Merita Kiinteistöille.

PMA-Yhtymä keskittyy siirron jälkeen teollisuusomistuksiin.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin jo lähtemään pois ja palaamaan huomenna asiaan

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää