Tarjoilija palaa suomalaiseen ravintolaan kitsaiden lamavuosien jälkeen Työn tuottavuuden romahdus alalla kertoo ruuan myynnin ja palvelun lisääntymisestä - Talous | HS.fi

Tarjoilija palaa suomalaiseen ravintolaan kitsaiden lamavuosien jälkeen Työn tuottavuuden romahdus alalla kertoo ruuan myynnin ja palvelun lisääntymisestä

11.9.1996 3:00

ESKO NURMI Hotelleissa ja ravintoloissa tehdyt työtunnit ovat tänä vuonna olleet jyrkässä kasvussa. Selvä käänne työllisyyden paranemisen suuntaan tapahtui jo viime vuonna.

Työn määrä on kasvanut monin verroin rivakammin kuin myynnin määrä. Siitä puolestaan seuraa Hotelli- ja ravintolaneuvoston laskelmissa, että työn tuottavuus putoaa tänä vuonna enemmän kuin kertaakaan sitten 1970-luvun puolivälin.