Talous

Uutta yhteenliittymää vastustavat Osuuspankit harkitsevat omaa ketjua

Tilaajille

STT Osuuspankkien uusimuotoista yhteenliittymää vastustavat pankit harkitsevat erillisen pankkiketjun perustamista. Vastahakoisten pankkien perustaman paikallispankkiyhdistyksen puheenjohtajan Kyösti Pahkamäen mukaan tämä olisi kuitenkin vasta viimeinen vaihtoehto.

"Siihen päädyttäisiin silloin, jos meitä vaadittaisiin luopumaan Osuuspankin liikemerkistä. Tämä on kuitenkin hyvin epätodennäköistä", Pahkamäki sanoo.

"Ensisijaisesti pyrimme siihen, että olemme edelleen osuuspankkiryhmässä mukana tai jollakin tavoin yhteistyössä." Paikalliseen pankkiyhdistykseen kuuluu lähes 60 noin 300 osuuspankista. Niiden talletusten yhteissumma on Pahkamäen mukaan tänä vuonna noin 15 miljardia markkaa.

Jäsenpankkien lisäksi mahdollisesti jopa sata osuuspankkia on Pahkamäen mukaan "harmaalla alueella" eli niissä ollaan valmiita siirtymään uuteen pankkiketjuun, jos Osuuspankkien keskusliiton ja paikallispankkiyhdistyksen ristiriidat kärjistyvät.

Päätös tammikuussa Päätös uudesta yhteenliittymästä on määrä tehdä tammikuun 8. päivänä Osuuspankkien keskusliiton (OKL) ylimääräisessä edustajakokouksessa.

Uudessa mallissa OKL:stä tulisi osuuskunta ja yhteenliittymän keskusyhteisö. Sen lopullinen hyväksyminen vaatii kahden kolmasosan enemmistön.

Syyskuussa tehdyn periaatepäätöksen jälkeen malliin on tehty useita tarkennuksia. Yksi niistä mahdollistaa erilaisten palvelujen myynnin pankeille, jotka jäävät yhteenliittymän ulkopuolelle.

Antti Tanskanen: tiedottamisessa puutteita Osuuspankkiryhmän pääjohtajana aloittava Antti Tanskanen myöntää , että osuuspankkien yhteenliittymästä olisi pitänyt levittää enemmän tietoa kentälle.

Tanskanen sanoo lauantaina julkaistussa Aamulehden haastattelussa, että pienten pankkien esittämälle kritiikille on aihetta.

Tanskasen mukaan Helsingissä luotettiin liikaa siihen, että hallintoneuvoston jäsenet edustavat kattavasti kentän mielipiteitä.

"Kaikki pankit eivät tyydy siihen, että hallintoneuvostot hoitavat kenttäyhteyksiä", hän selittää haastattelussa.

Tanskanen epäilee senkin ärsyttäneen, mikäli jonkin tietyn pankin edustaja ei ole päässyt valmisteluportaisiin.

"Jokaisesta 300 osuuspankista ei voinut olla edustajaa valmisteluissa", Tanskanen huomauttaa.

Osuuspankkiryhmästä mahdollisesti eroaville pankeille voidaan joutua rakentamaan oma tietojärjestelmä. Sen hinta voi nousta korkeaksi. Eroavien pankkien on Tanskasen mielestä maksettava tietojärjestelmän kustannukset itse. (STT-HS)

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Kaaos jatkuu Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  5. 5

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää