Talous

Sampo-Leonian synty oli alkusysäys

Tilaajille

Suomen Pankkiyhdistyksen roolia on puitu pienissä piireissä jo pitkään. Sampo-Leonian muodostaminen tuo uusia näkökulmia toimintaan.

Kun Leonian hallituksen puheenjohtaja Eino Keinänen pahoitteli Pankkiyhdistyksen lehdistöpäivillä kollegoilleen sitä, ettei tulevan Sampo-Leonian pääjohtaja Jouko K.

Leskinen päässyt paikalle, muutamien pankinjohtajien suut loksahtivat auki. Joukko kasvaa ja monipuolistuu - kohta siellä siis on Leskinenkin.

Kun uusia pankkeja on tullut Suomen markkinoille, yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut kahteentoista. Meritan, Leonian, Osuuspankkikeskuksen, Aktian, Paikallisosuuspankkiyhdistyksen, Mandatumin ja Ålandsbankenin lisäksi jäseninä ovat myös Svenska Handelsbanken, SEB, Den Danske Bank, Unibank ja Citibank.

"Siellä on pieniä pankkeja ja isoja pankkeja ja ruotsalaisia pankkeja. Monissa asioissa meillä on ihan erilaiset intressit", eräs pankinjohtaja valittaa.

Jokaisen mielipide pitää kuitenkin ottaa huomioon. Yhdistyksen tehtävänähän on edistää pankkien toimintaa ja toimintaedellytyksiä sekä niiden keskinäistä yhteistyötä .

Viimeksi mainittu kohta naurattaa monia. "Tässä kilpailutilanteessa yhteistyö on aika vähäistä." Kriitikkojen mielestä yhdistys järjestää niin paljon erilaisia toimikuntia ja kokouksia, että niiden toiminta ja tavoitteet alkavat hämärtyä. Osaltaan kokousmäärää ovat lisänneet viime aikoina valmistautuminen euroon ja vuosituhannen vaihteeseen.

Toimistoväki

saa kiitosta Pankkiyhdistyksen toimistoväki Helsingin Etu-Töölössä saa kauttaaltaan kiitosta. Erityisesti pankkiteknisen osaston tehtäviä arvostetaan.

Pankkiyhdistys osallistuu pankkien puolesta niin lainsäädäntötyöhön kuin erilaisiin työryhmiinkin. Yhdistys tuottaa paljon sellaista tutkimustietoa, jota esimerkiksi tiedotusvälineet käyttävät hyväkseen. Kuuluupa sen tehtäviin kouluyhteistyökin. Pankkiyhdistyksen rooli on tärkeä myös kansainvälisten suhteiden hoidossa.

Jos yhdistyksen toimistoa ylistetään, mitä hyötyä suuresta järjestöremontista sitten haetaan?

Ensimmäinen vastaus on säästö. Vaikka asiantuntijapalvelut eivät menisikään päällekkäin, lasketaan, että muun muassa hallintokuluissa säästettäisiin.

Toinen vastaus on edunvalvonta-asioiden päällekkäisyys. Vaikka työnantajajärjestöllä on selkeä työmarkkinarooli, samoja asioita pähkäillään myös Pankkiyhdistyksessä ja Vakuutusyhtiöiden Keskusliitossa.

Palvelutyönantajien pääpaikka sijaitsee Helsingin Etelärannassa. Sieltä Pankkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Sipilä yritti vuokrata toimitiloja muutama vuosi sitten, mutta ei onnistunut. Sipilän mukaan tavoitteena oli päästä lähelle työnantajajärjestöä.

Nyt Etelärantaan kuulemma mahtuisi.

MARTTA NIEMINEN

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää