Talous

Tilisiirto onnistui Meritan wap- palvelussa

Tilaajille

Laskun maksu Meritan wap-palvelussa onnistui varsin helposti, kun asiaa kokeiltiin toistamiseen. Helsingin Sanomien kuluttajasivuilla kerrottiin tiistaina, ettei käyttäjä uskaltanut maksaa laskua wap-puhelimella, kun tilinumeron väliin ei voinut syöttää väliviivaa.

Nyt palveluun on tehty tarpeellinen lisäys: Meritan wap-pankki ilmoittaa, että tilinumero pitää laittaa ilman väliviivaa, yhtenä pötkönä.

Meritan tuotepäällikkö Seija Sipilä mukaan palvelu tarkistaa tilinumeron muodollisen oikeellisuuden kaikkien suomalaisten rahalaitosten tilinumeroista.

Jos maksaa Meritan tililtä toiselle Meritan tilille, palvelu huomauttaa mikäli tilinumero ja nimi eivät täsmää. Muihin pankkeihin maksettaessa kannattaa tilinumeron kanssa olla tarkkana.

"Kilpaileviin rahalaitoksiin kuten Osuuspankkiin menevien maksunsaajien nimistä tunnistamme ainakin suurimpien yritysten nimet", Sipilä kertoo.

Wap-pankki

halvin Radiolinjan liittymällä Meritan wap-palvelun käyttö on varsin yksinkertaista verkkopankkiin tottuneelle. Sisään pääsee samoilla tunnuksilla kuin Meritan Solo-palveluun.

Aikaa yhden laskun maksamiseen yhteydenottoineen, tilinumeron, viitenumeron sekä saajan näpyttelyineen ja laskun vahvistuksineen kului noin neljä minuuttia.

Meritan puolesta wap-palvelun käyttö on ilmaista helmikuun loppuun asti. Sen jälkeen käytöstä peritään neljä markkaa kuukaudessa. Asiakas joutuu kuitenkin maksamaan puhelinlaskussaan datapuheluyhteyden, jonka hinta riippuu operaattorista ja kännykän liittymätyypistä.

Soneran ja Telian liittymillä wap-pankin käyttö on useissa tapauksissa kalliimpaa, koska Meritan wap on Radiolinjan soittosarjassa.

Sonera laskuttaa muihin kuin Soneran liittymiin soitetuista wap-datapuhelusta 68 penniä per puhelu sekä liittymäkohtaisen minuuttihinnan (0,81-1,09 mk/min iltaisin, 1,55-2,39 mk/min päiväaikaan). Neljän minuutin yhteyden hinnaksi tulee liittymätyypistä ja soittoajasta riippuen 3,90-10,20 markkaa.

Radiolinjan datapuhelu Meritalle maksaa 52 penniä per puhelu ja sen lisäksi tulee aikaveloitus: 88 penniä minuutti päivällä, 99 penniä minuutti illalla. Radiolinjan liittymällä neljän minuutin yhteys olisi maksanut noin neljä markkaa illalla ja 4,50 markkaa päivällä.

Telian City-liittymällä neljän minuutin soitto Meritaan olisi maksanut 5,90 markkaa Slim-liittymällä ja 7,10 markkaa Basic-liittymätyypillä, molemmilla mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Sää on aiheuttanut yöllä ongelmia Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnair pyysi matkustajia varautumaan kentällä yöpymiseen, sillä hotellit ovat täynnä

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää