Talous

Verkkokauppa Boo.comin talousvaikeudet kasvavat

Jo 100 henkeä irtisanottu kohutusta vaatekaupasta

Tilaajille

Internetissä urheiluvaatteita ja katumuotia kauppaava Boo.com on irtisanomassa lisää työntekijöitään. Ruotsalaisen Finanstidningenin mukaan yhtiön kriisi on syvenemässä ja 70 henkeä saa lähtöpassit pääosin asiakaspalvelusta.

Jo muutama viikko sitten yhtiö irtisanoi 30 henkeä palveluun kuuluvasta verkkolehdestä. Ennen irtisanomisia yhtiön palveluksessa oli 400 henkeä. Yhtiön johto on kiistänyt talousvaikeudet.

Boo.com aloitti kaupankäynnin suuren julkisuuden ja mainoskampanjan saattelemana marraskuussa puoli vuotta aikataulustaan jäljessä. Sen tavoitteena on kasvaa maailman johtavaksi urheilun ja vapaa-ajan muodin verkkokaupaksi. Yhtiö myy tuotteita 18 maassa, myös Suomessa.

Boo.comin osittain kolmiulotteista palvelua on moitittu liian raskaaksi ja monimutkaiseksi.

Tuotteiden kuvia voi zuumailla ja pyörittää hiiren avulla, jos jaksaa odotella. Verkkokauppa aikookin uusia kuosinsa lähiaikoina.

Huhuja talousvaikeuksista on ruokkinut se, ettei yhtiö ole suostunut kertomaan myyntilukemia tai kävijämääriä. Yhtiö ei ole listattu pörssiin, joten se ei ole velvollinen tiedottamaan mahdollisista talousvaikeuksista.

Ainakin kenkäyhtiö Tretorn on Dagens Industri -lehden mukaan pettynyt Boo.comin kautta saamansa myyntiin. Boo.com on tehnyt Tretornilta ainoastaan yhden tilauksen, eikä Tretornille ole kerrottu myyntimääriä.

Varastojen tyhjentämiseksi Boo.com aloitti reilu viikko sitten kunnon alennusmyynnin, jossa hintoja tiputettiin jopa 40 prosenttia. Aiemmin yhtiö oli ilmoittanut, ettei se lähde leikkaamaan rajusti hintoja.

Boo.com markkinoi itseään tiedotusvälineille myös perustajiensa persoonilla. Alle kolmikymppiset Ernst Malmsten ja Kajsa Leander ovat jo toisen polven verkkokauppiaita.

Lapsuudenkaverit perustivat vuonna 1996 kirjankustantamon, ja alkoivat pian kaupata kirjoja verkossa. Bokus.com tuli myös Suomen markkinoille. Vuonna 1998 Malmsten ja Leander myivät Bokuksen ja ryhtyivät ideoimaan Boo.comia.

Boo.comin palvelussa kerrotaan muun muassa, että naistenlehti Elle luonnehti näitä "kahta kulttuurienkeliä Euroopan kirjallisuuden rokkitähdiksi".

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  6. 6

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää