Talous

Menire osti "kriisiyhtiö" Nedeconia

Tavoitteena ehkä liittäminen Terra Novaan

Tilaajille

Internetkonsulttiyhtiö Nedecon ilmoitti maanantaina järjestävänsä suunnatun osakeannin, jossa sijoitusyhtiö Menirelle tarjotaan merkittäväksi 1,4 miljoonaa uutta osaketta. Merkintähinta on 2,10 euroa osakkeelta.

Annin jälkeen teknologiayhtiöihin sijoittavalla Menirellä on 9,99 prosentin omistusosuus Nedeconista.

Nedeconin kassakriisistä

on liikkunut viime aikoina paljon huhuja.

Maanantain Kauppalehdessä Nedecon leimattiin kriisiyhtiöksi, jonka rahoitustilannetta luonnehdittiin "kireäksi". Yhtiö on jo käyttänyt viime kevään listautumisen yhteydessä keräämänsä varat. Tammi-maaliskuussa tappiota kertyi 2,5 miljoonaa markkaa.

"Yhtiöllä oli kassassa rahaa 2,6 miljoonaa, mutta maksettavia laskuja oli kassaa ja lyhytaikaisia saamisia enemmän, eli likviditeettireservi oli maaliskuussa miinuksella", Kauppalehdessä todettiin.

Lisärahoituksen saaminen on ollut tiukassa. Nedecon yritti kerätä sijoittajilta lisää rahaa toissa viikolla osakeannilla. Anti jouduttiin peruuttamaan, kun sijoittajat eivät odotetussa määrin innostuneet merkitsemään yhtiön osakkeita.

Meniren päätös lähteä

Nedeconin omistajaksi vaikuttaa ensi alkuun yllättävältä. Tähän asti Menire on tehnyt vähemmistösijoituksia listaamattomiin langattoman viestinnän kasvuyrityksiin.

Nedecon sen sijaan on jo noteerattu Helsingin pörssin NM-listalla.

Menire ei kuitenkaan ole mikään pyyteetön hyväntekijä, joka haluaa auttaa kassakriisiin ajautunutta internetkonsulttia.

Päinvastoin - Nedecon-sijoitus saattoi olla Menireltä tuottomielessä erinomainen oivallus. Ensinnäkin Menire saattoi saada 10 prosentin siivun Nedeconista edullisesti.

Toissa viikon osakeannissa Nedeconin osakkeita kaupattiin 3,50 eurolla eli noin 21 markalla, mutta nyt hinta oli pudonnut kassakriisihuhujen siivittämänä 2,10 euroon eli noin 12,50 markkaan.

Menire saa

vähemmistöosuuden myötä hallituspaikan Nedeconin hallituksesta. Tämä saattaa tuoda lisää osaamista nuorten miesten johtaman yhtiön luotsaamiseen, tai ainakin lisää uskottavuutta.

"Nedecon on mielenkiintoinen verkkoliiketoiminnan kasvuyhtiö, jonka kansainväliset toiminnot täydentävät Meniren osakkuusyhtiöiden nykyisiä markkina-alueita", perusteli sijoituspäätöstä Meniren pääomistaja Peter Seligson yhtiön tiedotteessa. Seligson totesi tiedotteessa myös, että Nedeconilla voi olla yhteistyömahdollisuuksia Meniren osakkuusyhtiöiden kanssa.

Tässä saattaakin olla todellinen syy Meniren sijoitukseen. Menirellä on entuudestaan vähemmistöosuus Terra Nova Solutions -internetkonsulttiyhtiöstä.

Internetkonsultointialalla on maailmanlaajuisesti käynnissä vahva konsolidoitumis- eli yhdistymiskehitys. Nedecon ja Terra Nova sopisivatkin luontevasti yhteen.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  8. 8

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  9. 9

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  10. 10

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää