Pieni kotimainen on parempaa - Talous | HS.fi

Pieni kotimainen on parempaa

18.10.2007 3:00

Stina Corsi: "Kuvittelen tietäväni, mikä on kotimaisessa omistuksessa olevan panimoyhtiön olutta. Kotimaisia ovat ainakin sellaiset panimot, joilla on selvä suomalainen nimi, kuten Nokian ja Laitilan Panimot. Vaikka toisinaan ostan myös tavallisempia merkkejä, olen suosinut niitä. Ne ovat maukkaita ja kotimaisuus hyvä lisä." Kimmo Bernström: "Pidän kotimaisina myös sellaisia oluita, jotka on valmistettu ja pullotettu täällä. Ostin juuri ison lastin Koffia juhlia varten. Omistuksen siirtyminen yhä isommille kansainvälisille panimoille ei silti ole hyvä juttu." Juha Kiljunen: "Kotimaisuus vaikuttaa, jos maku on hyvä, ja siksi ostan usein Olvin Sandelsia. Se on parempi kuin isojen panimoiden oluet. Valmistajien jatkuva keskittyminen ei vaikuta hyvältä asialta. Jotenkin tuntuu, että pienempi voi tehdä laadukkaampaa."