Talous

Finncomm kiristää pohjoisen lentojen hintakilpailua

Matkustajat toivottavat Finncommin tervetulleeksi Pohjois-Suomeen.

Tilaajille

"Täällä hurrataan", sanoo Lapin kauppakamarin asiamies Taija Jurmu.

Finncommin suunnitelmat aloittaa lentoliikenne Rovaniemelle on ilouutinen rovaniemeläisille, jotka ovat jo pitkään kaivanneet kilpailijaa Finnairille.

Finncomm yritti tiettävästi jo tiistaina aloittaa internetissä lentolippujensa myynnin Rovaniemelle ja Ouluun, mutta yritys kaatui teknisiin ongelmiin.

HS ei tavoittanut Finncommin edustajaa vahvistamaan tietoja.

Rovaniemellä Finncommia odotetaan hartaasti.

"Täällä on jopa sellaista taipumusta, että Rovaniemeltä mennään autolla Kemiin ja lennetään Finncommilla Helsinkiin", Jurmu kertoo.

Oulussa tilanne on parempi.

"Lentoyhteydet ovat kohtuulliset, mutta asiakkaan näkökulmasta lisäkilpailu tietenkin piristäisi", sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n Pohjois-Suomen asiantuntija Jukka-Pekka Kivioja Oulusta.

Myös Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen uskoo uuden kilpailijan parantavan yhteyksiä nykyisestä.

Finnairin talousviestintäjohtaja Taneli Hassinen vahvistaa, että Finncommin tulo Oulun- ja Rovaniemen-reiteille toisi Finnairille painetta laskea hintoja. Hän huomauttaa, että matka-aika olisi kuitenkin pitempi sen tyyppisellä kalustolla, millä Finncomm on suunnitellut lentävänsä.

Blue1:n viestintäjohtaja Tom Christides uskoo kilpailun kiristyvän pohjoisen reiteillä.

"Toistaiseksi on kysymysmerkki, aikooko Finncomm tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa Oulussa ja Rovaniemellä vai kilpailisivatko ne keskenään", Christides sanoo.

Suomen lentoliikenne on nyt voimakkaassa muutoksessa. Finncomm vahvisti maanantaina lopettavansa lennot Helsingistä Jyväskylään sekä Poriin ja Seinäjoelle vajaan kahden viikon kuluttua.

Finnair aikoo sitä vastoin aloittaa 16. elokuuta kaksi uutta päivittäistä lentovuoroa Helsingistä Jyväskylään nykyisin lennettävien kahden vuoron lisäksi.

Blue1 puolestaan neuvottelee lähipäivinä Porin ja Seinäjoen elinkeinoelämän edustajien kanssa siitä, miten lennot näihin kaupunkeihin saataisiin kannattaviksi.

"Meidän pitää saada takeet siitä, että lentoja käytetään. Voi olla, että koneemme ovat liian isoja", Christides sanoo.

Blue1 pyrkii päättämään asiasta jo ensi viikolla.

Satakunnan Kansa kertoi tiistaina, että Finncommin päätös lopettaa Porin-lentonsa uhkaa Ilmailuopiston olemassaoloa Porissa.

"Jos lentokentän toiminta rajoittuu paljon, koulutusta ei saada vietyä lävitse aikataulussa", sanoo Ilmailuopiston johtaja Juha Siivonen.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  6. 6

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  7. 7

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää