Talous

Metsäliitto tyrmää entisen edustajansa väitteet

Osuuskunnan mielestä riitaa ratkonut välimiesoikeus ei ollut jäävi.

Tilaajille

Metsänomistajien osuuskunta Metsäliitto kiistää jyrkästi entisen sahatavaraedustajansa Interascon väitteet, joiden mukaan välimiesoikeus olisi ollut jäävi ratkaisemaan Interascon ja Metsäliiton välistä kiistaa.

Osuuskunta vaatii, että välimiesten viime keväänä antaman tuomion täytäntöönpanoa ei keskeytetä.

Metsäliitto ja Interasco ovat riidelleet pari vuotta sopimusrikkomuksista ja vaatineet toinen toisiltaan korvauksia. Metsäliitto lopetti liikesuhteen Interascon kanssa keväällä 2008.

Interasco edusti 13 vuotta Metsäliittoa Pohjois-Afrikassa. Yrityksen omistavat egyptiläiset veljekset Alaa ja Essam Salem.

Interasco osti Metsäliiton puutavaraa omaan lukuunsa, ja myi laudat ja lankut omille asiakkailleen.

Metsäliiton mielestä Interasco sai tavaran liian halvalla, eikä se suostunut kertomaan, paljonko loppuasiakkaat laudoista maksoivat.

Metsäliiton mielestä edustaja pimitti päämiehelle kuuluvia rahoja.

Interasco vaati Metsäliitolta lähes kymmenen miljoonan euroa korvauksia ja Metsäliitto Interascolta 2,4 miljoonan euro korvauksia.

Välimiesoikeus hylkäsi Interascon vaatimukset, ja ex-edustaja velvoitettiin maksamaan Metsäliitolle avoinna olevat laskusaatavat eli vajaat 300000 euroa.

Saataviensa turvaamiseksi Metsäliitto haki Helsingin käräjäoikeudesta päätöksen, jolla Interascon irtainta ja kiinteää omaisuutta pantiin takavarikkoon.

Interascon mielestä välimiesoikeuden toinen jäsen Juha Sivenius oli jäävi ratkaisemaan riitaa. Väitettä perusteltiin sillä, että Siveniuksen toimisto avusti Stora Ensoa puukartelliriidassa. Samassa jutussa oli mukana myös Metsäliitto, jota tosin avusti aivan eri toimisto.

Metsäliitto pitää käsittämättömänä Interascon näkemystä, että Stora Enso ja Metsäliitto kuuluvat suomalaisten metsäyhtiöiden harvalukuiseen ryhmään, ja sen vuoksi niillä olisi yhteiset intressit.

Metsäliiton mukaan suomalaiset metsäyhtiöt ovat toistensa kilpailijoita ja niiden liiketaloudelliset suhteet ovat vastakkaiset.

Metsäliiton mielestä on "mieletön" ajatus, että jääviys syntyisi samalla toimialalla työskentelystä.

"Se myös johtaisi käytännössä siihen, ettei kukaan vähänkään suuremman asianajotoimiston palveluksessa oleva asianajaja voisi toimia missään asiassa välimiehenä", Metsäliiton käräjäoikeudelle toimittamassa asiakirjassa sanotaan.

Jos Interascon vaatimus hyväksytään, Metsäliiton mielestä sadat tai tuhannet Suomessa aiemmin annetut välitystuomiot olisivat esteellisten välimiesten antamia.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  6. 6

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää