Onko kasvisruoka aina lihaa ympäristöystävällisempi valinta? Näillä asiantuntijoiden vinkeillä syöt ekologisemmin - Talous | HS.fi

Onko kasvisruoka aina lihaa ympäristöystävällisempi valinta? Näillä asiantuntijoiden vinkeillä syöt ekologisemmin

Moni haluaa lisätä kasviksia ruokavalioon. HS kysyi asiantuntijoilta, millaista on eettisesti ja ekologisesti kestävä ruoka.

Ruoan eettisyyden ja ekologisuuden pohdintaan vaikuttavat monimutkaiset ja osin ristiriitaiset tekijät.­

10.1.2017 2:00 | Päivitetty 11.1.2017 9:40

Kasvisten suosio on lisääntynyt. Lihaa korvaavien kasvispohjaisten raaka-aineiden sekä tarjonta että kysyntä kaupoissa on moninkertaistunut.

Taustalla on huoli ympäristöstä mutta myös omasta terveydestä. Tammikuussa jouluherkuttelun jälkeen moni miettii ruokavalion keventämistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita