Onko kasvisruoka aina lihaa ympäristöystävällisempi valinta? Näillä asiantuntijoiden vinkeillä syöt ekologisemmin Moni haluaa lisätä kasviksia ruokavalioon. HS kysyi asiantuntijoilta, millaista on eettisesti ja ekologisesti kestävä ruoka.
Tilaajille
Ruoan eettisyyden ja ekologisuuden pohdintaan vaikuttavat monimutkaiset ja osin ristiriitaiset tekijät. Kuva: Juha-Pekka Laakio, Kirsi Salovaara, Rio Gandara / HS ja Kaisa Rautaheimo / HS
Minna Nalbantoglu HS
10.1.2017 2:00 | Päivitetty 11.1.2017 9:40
Kasvisten suosio on lisääntynyt . Lihaa korvaavien kasvispohjaisten raaka-aineiden sekä tarjonta että kysyntä kaupoissa on moninkertaistunut .
Taustalla on huoli ympäristöstä mutta myös omasta terveydestä. Tammikuussa jouluherkuttelun jälkeen moni miettii ruokavalion keventämistä.
Artikkeliin liittyviä aiheita