Talous

Yle: UPM:n valtava sellutehdas Uruguayhin loppusuoralla – UPM:n mukaan neuvottelut yhä kesken

UPM kertoo pörssitiedotteella, että sen sellutehdasneuvottelut Uruguayhin ovat kesken ja useita kysymyksiä on yhä auki. HS:n tietojen mukaan Uruguayn presidentti Tabaré Vázquez saapuu Suomeen 12. helmikuuta. Yle uutisoi torstaina, että uruguaylaislähteiden mukaan UPM:n jättitehdas on jo loppusuoralla.

Neuvottelut metsäyhtiö UPM:n uudesta sellutehtaasta Uruguayhin ovat loppusuoralla, kertovat useat uruguaylaiset tiedotusvälineet. Asiasta uutisoi torstaina ensimmäisenä Yle.

UPM kertoi heinäkuun puolivälissä, että se käynnistää neuvottelut toisen sellutehtaan rakentamiseksi Uruguayhin. Yhtiöllä on jo yksi sellutehdas Fray Bentosissa Argentiinan vastaisella rajalla.

Ylen siteeraamien uruguaylaislähteiden mukaan ratkaisuja saattaa syntyä jo lähiviikkoina.

HS:n tietojen mukaan Uruguayn presidentti Tabaré Vázquez saapuu Suomeen 12. helmikuuta. Hänen mukanaan on tiettävästi myös useita maan ministereitä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Uruguaylaismedia arvioi, että neuvotteluissa yritetään todennäköisesti päästä ratkaisuun ennen sitä.

UPM kommentoi markkinahuhuja aamupäivällä, ja sanoo, että neuvottelut sellutehdashankkeesta ovat yhä kesken.

”Useita keskeisiä kysymyksiä on ratkaisematta”, UPM ilmoittaa.

”Mahdollisen investointiprojektin käynnistäminen koskien sellutehdashanketta edellyttäisi useiden eri edellytysten täyttymistä, joista yksi olisi UPM:ää tyydyttävän lopputuloksen saavuttaminen hallituksen kanssa käytävissä infrastruktuurineuvotteluissa.”

UPM:n mukaan yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut harkitsevansa vaihtoehtoja ja edellytyksiä pitkän aikavälin kehitykselle Uruguayssa.

UPM painottaa, että yhtiö ei käy neuvotteluja sellutehdasinvestoinnista Uruguayn hallituksen kanssa.

”Tällä hetkellä yhtiö käy keskusteluja Uruguayn hallituksen kanssa maan infrastruktuurin kehittämisestä. Keskustelut Uruguayn hallituksen kanssa ovat edenneet positiivisessa hengessä.”

UPM ei kommentoi neuvottelujen kulkua tarkemmin.

Yle viittaa uutisessaan El Pais- ja El Telescopio -tiedotusvälineihin, joiden mukaan kokonaisinvestointi olisi noin neljä miljardia dollaria (3,7 miljardia euroa), josta Uruguayn valtion osuus olisi 20–25 prosenttia.

Yle kertoo, että uutta tehdasta oltaisiin sijoittamassa keskelle Uruguayta Rio Negro -joen varteen Paso de los Torosin kaupungin tienoille.

Tehdas olisi toteutuessaan yksi maailman suurimmista sellutehtaista. Sen kapasiteetiksi on arvioitu jopa kaksi miljoonaa tonnia sellua vuodessa.

Suomen suurin sellutehdas on tänä vuonna valmistuva Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas, jonka kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • UPM
 • Uruguay
 • Metsäteollisuus

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tämä elokuva on suurilmiö ja ehkä paras huono jouluelokuva koskaan – Netflix huolestui niistä 53 ihmisestä, jotka ovat katsoneet sen joka päivä

  2. 2

   Onko parisuhteellasi tulevaisuutta? Yksi pieni tunne saattaa kertoa sen, ja asiantuntijoiden mukaan sitä kannattaa kuunnella

   Tilaajille
  3. 3

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  4. 4

   Psykiatri Ilkka Taipale ei pidä siitä, että julkkikset nyyhkyttävät naistenlehdissä masennuksestaan – ”Oikeasti mielisairaat jäävät silloin jalkoihin”

  5. 5

   Kolmekymppiset luulevat muuttuvansa lasten myötä prismaperheeksi – kuinka nuorten aikuisten maailmankuvasta tuli näin jäykkä?

  6. 6

   Kolumni: Facebookin uutisvirta on tullut tiensä päähän, se on itse asiassa pahin mahdollinen roskakuilu – koska oikea viestittely tapahtuu ihan muualla

  7. 7

   Nyt loppui riitely kotitöistä – Jakakaa hommat HS:n kotityökoneella

  8. 8

   Valiokunta esittää: Ei vahvoja oluita kaupan hyllylle

  9. 9

   Kommentti: The Force Awakens oli nostalgista roskaa, mutta uusi Tähtien sota vie saagan kohti tuntematonta ja jopa hämäriä filosofisia vesiä

  10. 10

   Putin aloitti suuren vuotuisen lehdistö­konferenssinsa kehumalla Venäjän edistystä – suora lähetys ja HS:n kirjeen­vaihtajan hetki hetkeltä -seuranta käynnissä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  2. 2

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  3. 3

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  8. 8

   Kokoomuksen suosio suurempi kuin kertaakaan tänä vuonna, keskustan painui alle 15 prosentin

  9. 9

   Helsingin historiallisen päärautatieaseman kylkeen rakennetaan moderni laajennusosa – Scandic avaa jättimäisen hotellin raiteiden viereen

  10. 10

   HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää