OECD: Suomi tarvitsee uusia huipputeknologian vientialoja ja innovatiivista yrittäjyyttä – nyt tutkimuksesta puuttuu selkeä suunta - Talous | HS.fi
Talous

OECD: Suomi tarvitsee uusia huipputeknologian vientialoja ja innovatiivista yrittäjyyttä – nyt tutkimuksesta puuttuu selkeä suunta

Hallitus tilasi yhteistyöjärjestöltä riippumattoman arvion, jonka mukaan Suomen innovaatiojärjestelmä on nyt liian pirstalainen.

Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella kehitetään laitetta, joka pystyy haistamaan räjähdeaineet matkatavaroista läpivalaisun yhteydessä. Kyseessä on esimerkki tieteellisen keksinnön kaupallistamisesta.

Julkaistu: 8.2.2017 16:22

Yritysten tutkimusta ja tuotekehitystä pitäisi rahoittaa nykyistä enemmän, ja tutkimuksen tulisi olla tuntuvasti kunnianhimoisempaa kuin nykyisin. Tekesin ja VTT:n kaltaisilta toimijoilta on jo leikattu liikaakin.

Korkeakoululaitoksen rakenteiden uudistamista tulisi jatkaa ja yhdistää yksiköitä suuremmaksi. Ja koko tutkimus- ja innovaatiotoiminta kaipaa uutta, selkeää visiota siitä, mihin pyritään.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous