Suomalaisten omistusten piilottelun mahdollistava porsaanreikä jää lakiin – talousvaliokunnan puheenjohtaja Turunen puolustaa esitystä: ”Pidän tätä voittona perussuomalaisille”

Talousvaliokunnan puheenjohtajan Kaj Turusen (ps) mukaan perussuomalaiset hyväksyivät esityksen hallintarekisteristä, koska siihen liitettiin kolme lausumaa. Niiden on määrä varmistaa omistusten julkisuus ja asettaa tarvittaessa riittävän kovat sanktiot, Turunen sanoo.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps) on vastustanut pitkään hallintarekisteriä. Nyt Turunen sanoo uskovansa, että hallintarekisteriä koskevaan esitykseen lisätyt lausumat ehkäisevät omaisuuden piilottamisen.

27.4.2017 13:33 | Päivitetty 27.4.2017 16:00

Suomalaisten osakeomistusten piilottelun salliva niin sanottu hallintarekisterilaki etenee eduskunnan täysistunnon käsittelyyn. Eduskunnan talousvaliokunta käsitteli lakiesitystä torstaina.

Esitykseen jäi porsaanreikä, joka mahdollistaa suomalaisille omistusten piilottelun. Edellytyksenä on, että osakkeita omistetaan ulkomaisen arvopaperikeskuksen kautta ja suomalainen pörssiyhtiö on laskenut osakkeet liikkeelle samaa reittiä. Laki on tarkoitus saada voimaan kesäkuun loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita