Maailmankuulu taloustieteilijä Jeffrey Sachs varoittaa Suomen päättäjiä: ”Markkinatalous ei sovi terveydenhuoltoon” - Talous | HS.fi

Maailmankuulu taloustieteilijä Jeffrey Sachs varoittaa Suomen päättäjiä: ”Markkinatalous ei sovi terveydenhuoltoon”

Sachs uskoo, että suurin osa presidentti Donald Trumpin aikeista jää julistusten asteelle. ”En usko, että Yhdysvallat irtautuu Pariisin ilmastosopimuksesta. Yhdysvallat jäisi yksin koko muuta maailmaa vastaan.”

Columbian yliopiston professori Jeffrey Sachs oli perjantaina Suomessa presidentti Tarja Halosen kutsumana. Hän puhui Helsingin yliopistolla järjestetyssä kestävän kehityksen tutkimuksen tapahtumassa. Hän tutustui myös Ateneumin taidemuseoon.­

13.5.2017 2:00 | Päivitetty 13.5.2017 11:54

Maailman arvostetuimpiin taloustieteilijöihin kuuluva Jeffrey Sachs varoittaa Suomen päättäjiä sotkemasta markkinataloutta terveydenhuoltoon.

”En tunne teidän uudistustanne, mutta sen voin sanoa, että terveydenhuollon markkinat ei ole hyvä ajatus. Markkinatalous tarkoittaa epätasa-arvoa, ja erityisesti terveydenhuollossa se tarkoittaa mahdollisuutta monopolien syntymiselle ja kustannusten paisumiselle”, Sachs sanoo HS:n haastattelussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita