WSJ:n selvitys: Naistoimitus­johtajat tienaavat suurimpien amerikkalais­yhtiöiden johdossa keskimäärin enemmän kuin miehet

Wall Street Journal kävi selvityksessään läpi S&P 500 -indeksiin kuuluvat Yhdysvaltojen suurimmat yhtiöt. Toimitusjohtajissa on vähän naisia, mutta heistä huipulle yltävät saavat miesverrokkejaan parempaa palkkaa.

Virvoitusjuomista tunnettua Pepsicoa johtava Indra Nooyi (vas.) on yksi Yhdysvaltojen parhaiten palkatuista pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista.

31.5.2017 21:29

Talouslehti Wall Street Journalin selvityksen mukaan suuryhtiöiden toimitusjohtajanaiset saavat Yhdysvalloissa keskimäärin selvästi parempaa palkkaa kuin vastaavissa tehtävissä toimivat miehet.

S&P 500 -osakeindeksiin kuuluvien yhdysvaltalaisten yhtiöiden mediaanipalkka miespuolisille toimitusjohtajille oli viime vuonna 11,6 miljoonaa dollaria. Naisjohtajilla mediaanipalkka oli yli kaksi miljoonaa dollaria suurempi – 13,8 miljoonaa dollaria. Selvityksessä on huomioitu vain ne toimitusjohtajat, jotka pysyivät yhtiönsä ruorissa koko vuoden ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita