Suurin osa suomalaisista taloustieteilijöistä ei käy keskustelua Suomen taloudesta, väittää talouspolitiikan arviointi­neuvoston puheenjohtaja Roope Uusitalo - Talous | HS.fi

Suurin osa suomalaisista taloustieteilijöistä ei käy keskustelua Suomen taloudesta, väittää talouspolitiikan arviointi­neuvoston puheenjohtaja Roope Uusitalo

Talouspolitiikan arviointineuvoston puheenjohtajan Roope Uusitalon tavoitteena on, että akateeminen yhteisö alkaisi osallistua enemmän Suomea koskettavaan talouskeskusteluun. Juttu päättää Talouden sankarit -sarjan.

Talouspolitiikan arviointineuvoston puheenjohtaja Roope Uusitalo kertoo, että arviointinuvosto arvioi Suomen koulutuspolitiikkaa seuraavassa raportissaan.

29.7.2017 2:00 | Päivitetty 29.7.2017 11:39

Vaikka voisi kuvitella, että koulutuksen taloustieteen professori Roope Uusitalo alkaisi kritisoida koulutusleikkauksia, hän nostaa esiin nuoret alkaessaan puhua Suomen koulutuspolitiikasta.

”Melkein joka viides 20–24-vuotias on käynyt vain peruskoulun, ja näistä peruskouluun opinnot jättäneistä noin 40 prosenttia on 25-vuotiaana koulutuksen ja työelämän ulkopuolella”, Uusitalo sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita