Bitcoin ei ole enää libertaarinörttien näpertelyä – maailmassa on jo satoja miljonäärejä, joiden varat ovat kiinni vaihtoehtoisissa valuutoissa - Talous | HS.fi

Bitcoin ei ole enää libertaarinörttien näpertelyä – maailmassa on jo satoja miljonäärejä, joiden varat ovat kiinni vaihtoehtoisissa valuutoissa

Bitcoinin arvo on romahtanut lukuisia kertoja, mutta aina se on ponkaissut takaisin entistä vahvempana, ja sen rinnalle on syntynyt noin tuhat kilpailevaa kryptovaluuttaa. Asiantuntijat kertovat, pitääkö valuuttojen villi länsi ottaa tosissaan.

Jyväskyläläisen Prasos-yrityksen toimitusjohtaja Henry Brade on toiminut bitcoin-liiketoiminnassa jo yli viisi vuotta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa pokeriammattilaisena.

15.8.2017 2:00 | Päivitetty 15.8.2017 11:13

Kryptovaluuttojen markkinat ovat jo lähes 140 miljardin dollarin arvoiset. Tunnetuimman niistä, bitcoinin, osuus tästä oli maanantaina hieman yli 70 miljardia dollaria.

Näiden lukujen valossa bitcoinia ja sen kilpailijoita ei voi enää ohittaa vain libertaarinörttien ideologisena näpertelynä.

Artikkeliin liittyviä aiheita