FT: Yhä useampi yhdysvaltalaisyritys kieltää palvelunsa äärioikeistolaisilta ryhmiltä ja verkkosivuilta – eivät myönnä rajoitusten johtuvan poliittisista mielipiteistä - Talous | HS.fi

FT: Yhä useampi yhdysvaltalais­yritys kieltää palvelunsa äärioikeistolaisilta ryhmiltä ja verkkosivuilta – eivät myönnä rajoitusten johtuvan poliittisista mielipiteistä

Yhtiöt perustelevat toimintaansa sillä, että äärioikeistolaiset verkkosivut ja ryhmät ovat rikkoneet palvelujen käyttösääntöjä.

Visa ja MasterCard ovat lopettaneet luottokorttiostojen mahdollisuuden useilla vihasivustoilla. Internetin sananvapautta puolustavien aktivistien mielestä tällainen toiminta on haitallista sananvapauden kannalta.

17.8.2017 15:22

MasterCard, Visa, American Express ja Spotify ovat liittyneet koko ajan kasvavaan joukkoon yrityksiä, jotka ovat evänneet palvelujaan Yhdysvaltojen äärioikeistolaisilta viharyhmiltä. Asiasta kertoo Financial Times.

Vihasivustojen toiminnan vaikeuttaminen alkoi sen jälkeen, kun Charlottesvillen äärioikeistolaisessa mielenosoituksessa yksi vastamielenosoittaja kuoli äärioikeiston kannattajan ajettua autolla vastamielenosoittajien päälle.

Artikkeliin liittyviä aiheita