Keinokuituvaatteet tuhoavat meriä ja voivat vaarantaa ihmisten terveyden, mutta moni ei tiedä sitä – ”Fleece on erityisen haitallista”

Retkivaatteet on usein valmistettu sataprosenttisesta muovista. Professorin mukaan on täysin mahdollista valmistaa kestävä ja vettä hylkivä retkiasu myös luonnonkuiduista.

43-vuotias materiaalitekniikan diplomi-insinööri Sanna Karhumäki on kehittänyt bisneksen Reilun kaupan luomupuuvillavaatteiden ympärille. Karhumäen luotsaama Karma Shop myy esimerkiksi retkihousuja, jotka on valmistettu sataprosenttisesta Reilun kaupan luomupuuvillasta. Kuvassa Karhumäki esittelee retkihousuja Kampin Tennispalatsin None-liikkeessä.

19.9.2017 2:00 | Päivitetty 19.9.2017 12:45

Kun suomalainen luonnonystävä lähtee patikoimaan Lapin ruskaan tai Etelä-Suomen kanervikoille, hänellä on monesti yllään öljyteollisuuden sivutuotteena syntynyt muoviasu.

Tämä selviää, kun vilkaisee urheilukauppojen rekeissä riippuvien retkivaatteiden tekstiilimateriaalimerkintöjä. Päälliosa 100 % nailonia, vuori 100% polyesteria. Päälliosa 100% polyamidia Gore-Tex kalvolla, vuori 100 % polyesteria. Tai: päälliosa 100 % polyesteriä, vuori 100 % polyesteriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita