Terveyspalvelujen valinnanvapaus on jo käytössä, mutta valintoja tehdään olemattomin tiedoin – ”Moni on vaihtanut takaisin vanhaan terveyskeskukseen” - Talous | HS.fi
Talous

Terveyspalvelujen valinnanvapaus on jo käytössä, mutta valintoja tehdään olemattomin tiedoin – ”Moni on vaihtanut takaisin vanhaan terveyskeskukseen”

Suomalainen saa jo nyt valita vapaasti terveyskeskuksen ja monissa tapauksissa myös erikoissairaanhoidon toimipaikan. Palvelujen laadun vertaaminen on vaikeaa.

Tilaajille
Terveyskeskuksensa saa valita uudelleen vuoden välein. Kuvassa Jan Parkki hoitaa pikkupojan haavaa Kirkkonummen terveyskeskuksessa. Äiti lohduttaa pientä potilasta.

Terveyskeskuksensa saa valita uudelleen vuoden välein. Kuvassa Jan Parkki hoitaa pikkupojan haavaa Kirkkonummen terveyskeskuksessa. Äiti lohduttaa pientä potilasta. Kuva: Mika Ranta / HS

Julkaistu: 31.10.2017 2:00, Päivitetty 31.10.2017 8:43

Valtakunnan politiikassa on kuohuttanut viime viikkoina valinnanvapaus. Kokoomus ja keskusta ovat vääntäneet kättä siitä, miten laajalti suomalaiset saavat itse valita hoitopaikkansa, kun sote-uudistus tulee joskus voimaan.

Valinnanvapaus ei ole uusi asia. Suomalaiset ovat saaneet jo melkein kolmen vuoden ajan valita vapaasti terveyskeskuksensa omasta tai toisesta kunnasta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta