Rikkooko Yhdysvaltojen uusi päätös internetin tasa-arvon? Tästä on kyse verkkoneutraliteetissa, jonka suhteen Suomi on USA:ta parempi markkinatalous - Talous | HS.fi

Rikkooko Yhdysvaltojen uusi päätös internetin tasa-arvon? Tästä on kyse verkko­neutraliteetissa, jonka suhteen Suomi on USA:ta parempi markkinatalous

Vaikka Yhdysvalloissa republikaanit yrittävät muuttaa verkko-operaattorien oikeuksia laskuttaa eri palveluiden liikennettä eri tavoin, Suomessa tilanne on kuluttajan kannalta paljon terveempi. Verkkoneutraliteettia tosin kierretään jo EU-maissakin.

Verkkoneutraliteetin kannattaja protestoi Los Angelesissa Yhdysvaltojen telehallintoviraston FCC:n aikomusta ryhtyä purkamaan operaattorien dataliikenteen hinnoitteluperiaatetta marraskuun lopussa.

15.12.2017 18:00

Yhdysvaltojen telehallintovirasto äänesti torstaina kumoon periaatteen, jonka mukaan verkko-operaattori ei saa laskuttaa eri tavoin eri verkkopalveluiden liikenteestä.

HS etsi vastauksia niin sanotun verkkoneutraliteetin herättämiin kysymyksiin ja siihen, millainen Yhdysvaltojen tilanne on verrattuna Eurooppaan ja Suomeen.

Mistä päätöksessä on kysymys?

Artikkeliin liittyviä aiheita