Asunnon myyjää saattaa odottaa kymppitonnien veroyllätys – taloyhtiöissä yleinen kirjanpitokäytäntö voi tietää osalle jättimätkyjä - Talous | HS.fi
Talous

Asunnon myyjää saattaa odottaa kymppitonnien veroyllätys – taloyhtiöissä yleinen kirjanpitokäytäntö voi tietää osalle jättimätkyjä

Verottaja ei välttämättä laske takaisin maksettua yhtiölainaa asunnon hankintamenoksi. Siitä voi seurata kymmenientuhansien eurojen täysin turha verolasku. Riski riippuu taloyhtiön kirjanpitokäytännöstä.

Tilaajille

Jo uutta asuntoa ostaessa kannattaa selvittää, miten yhtiölainan lyhennyksiä kohdellaan kirjanpidossa ja miten ylimääräiset verot välttää, jos asunnosta joutuisikin luopumaan alle kahden vuoden asumisen jälkeen. Kuvan talo oli rakenteilla tammikuussa Helsingin Lauttasaareen.

Julkaistu: 27.2.2018 2:00, Päivitetty 27.2.2018 22:07

Asunto-osakeyhtiöiden suuriin yhtiölainoihin liittyy uusi verotuspommi, jos asunnon myy ennen kuin on asunut siinä kaksi vuotta. Se voi johtaa useiden kymmenientuhansien eurojen täysin turhaan verolaskuun, koska uusissa asunnoissa yhtiölainaosuudet ovat tyypillisesti suuria.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat