Mark Zuckerberg pyysi lehti-ilmoituksin briteiltä anteeksi luottamuksen pettämistä – Kyselyjen mukaan luottamus Facebookiin on koetuksella - Talous | HS.fi

Mark Zuckerberg pyysi lehti-ilmoituksin briteiltä anteeksi luottamuksen pettämistä – Kyselyjen mukaan luottamus Facebookiin on koetuksella

Yhdysvalloissa ja Saksassa sunnuntaina julkaistuihin kyselyihin vastanneista suurin osa ei enää luota yksityisyyden suojaan Facebookissa. Kyselyt paljastavat, että sosiaalisen median pelätään jopa heikentävän demokratiaa.

Facebook julkaisi monissa brittilehdissä kokosivun ilmoituksen, jossa pyydettiin anteeksi käyttäjien tietojen vuotamista yhtiöstä.

25.3.2018 14:52 | Päivitetty 25.3.2018 20:22

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg pyytää kokosivun lehti-ilmoituksin briteiltä anteeksi luottamuksen pettämistä, uutistoimistot kertovat. AFP:n mukaan ilmoitus oli lähes jokaisessa valtakunnallisessa brittilehdessä.

Facebook joutui ankaran arvostelun kohteeksi sen jälkeen, kun viikko sitten viikonvaihteessa The Guardian ja The New York Times paljastivat, että data-analytiikkayhtiö Cambridge Analytica keräsi ja käytti jopa 50 miljoonan Facebookin käyttäjän tietoja Donald Trumpin presidenttikampanjan hyväksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita