Miehiltä suljetut sparrausryhmät auttavat naisia etenemään urallaan – ”Se oli kiihdytyskaista henkilökohtaiselle kehitykselle”

Naisverkostoista on tullut paikkoja, joista voi löytää työelämäneuvojen lisäksi työn tai uuden suunnan uralle. Aalto Women in Business -ryhmän perustajille sisällön rajaaminen vain naisille oli selvä asia.

Nora Huovila (vasemmalla) ja Paula Poukka olivat mukana perustamassa naisverkosto Aalto Women in Businessia. Nykyään he työskentelevät samassa kasvuyrityksessä. Huovila vastaa yrityksen myynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä. Poukan tontilla on myynti Pohjoismaihin. ”Yhteistyö todettiin verkoston rakentamisen yhteydessä toimivaksi ja halusimme jatkaa sitä”, Huovila kertoo.

27.3.2018 2:00 | Päivitetty 27.3.2018 6:19

Kun yliopistovuodet lähenivät päätöstään, Nora Huovila huolestui. Valmistuminen tuntui hypyltä tuntemattomaan ilman yliopiston turvaverkkoa.

”Mietin, mitä sen jälkeen”, Huovila kertoo.

Kävi ilmi, että Huovilan tuttavapiirissä pohdittiin samanlaisia kysymyksiä. Niinpä Huovila ja kolme muuta naista perustivat Facebookiin ryhmän nimeltään Aalto Women in Business. He halusivat tukea uransa alkuvaiheessa olevia korkeakoulutettuja naisia. Ryhmän rajaaminen vain naisille oli perustajille selvä asia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita