Taksien hinnat vapautuvat heinäkuussa – hinnoittelu pitää kertoa matkustajalle ennen kyytiä, auton voi ottaa myös lennosta - Talous | HS.fi

Taksien hinnat vapautuvat heinäkuussa – hinnoittelu pitää kertoa matkustajalle ennen kyytiä, auton voi ottaa myös lennosta

Yli sadan euron hintaisen matkan hinta pitää aina sopia etukäteen. Tolpalta voi valita haluamansa taksin ja taksin saa ottaa myös lennosta.

Taksien hinnoittelu ja määrä vapautuvat heinäkuussa. Taksiyrittäjä Juha Huttunen suunnittelee alan vaihtoa koska uskoo alan kannattavuuden heikkenevän.

18.4.2018 9:57

Taksien tähän asti tiukasti säännelty hinnoittelu vapautuu heinäkuun alussa. Trafin mukaan matkustajalle pitää kuitenkin kertoa matkan hinta tai hinnan määräytymisperuste aina ennen matkan alkua.

”Heinäkuusta alkaen taksimatkan enimmäishintoja ei enää säädellä, vaan yritys saa hinnoitella palvelunsa vapaasti. Yrittäjän tulee pitää huolta, että asiakas on aina tietoinen taksimatkan hinnasta matkasta sopiessaan”, Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää sanoo tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita