Ensin Venäjän hallituksen lehti haukkui Fortumin maan rakoon, nyt se saa vuolasta ylistystä – Mistä U-käännöksessä on kyse? - Talous | HS.fi
Talous|HS-analyysi

Ensin Venäjän hallituksen lehti haukkui Fortumin maan rakoon, nyt se saa vuolasta ylistystä – Mistä U-käännöksessä on kyse?

Ensin hallituksen lehdessä haukuttiin suomalainen energiayhtiö Fortum maan rakoon, nyt se saa vuolasta ylistystä. Syy U-käännökseen voi liittyä Fortumin ja venäläisten yhtiöiden ydinvoimayhteistyöhön.

Konesali Fortumin voimalaitoksessa Njaganskissa. Venäjän hallituksen lehti kirjoitti Fortumia ylistävässä tekstissään, miten Fortum rakensi voimalan taigalle ”tyhjästä”. Kuva on vuodelta 2013, jolloin voimala valmistui.

Julkaistu: 26.4.2018 2:00, Päivitetty 26.4.2018 6:18

Venäjän hallituksen lehti Rossiskaja Gazeta julkaisi kuluvan viikon aluksi laajahkon artikkelin, jossa lehden toimittaja Sergei Manski ylisti energiayhtiö Fortumin maasta taivaaseen.

”Toimeliasta läsnäoloa” -otsikoidussa tekstissä hehkutettiin muun muassa, miten suomalainen valtionyhtiö omistaa Venäjällä kahdeksan loistavaa voimalaitosta ja on rakentanut kaksi niistä tyhjästä. Fortumin investoinnit Venäjälle ovat artikkelin mukaan nousseet 4,5 miljardiin euroon, ja liikevaihto on kasvussa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous