Eurokriisi uhkaa taas kärjistyä, nyt syyllinen on alueen kolmanneksi suurin talous Italia – ”Panokset ovat paljon suuremmat kuin Kreikan tapauksessa” - Talous | HS.fi
Talous

Eurokriisi uhkaa taas kärjistyä, nyt syyllinen on alueen kolmanneksi suurin talous Italia – ”Panokset ovat paljon suuremmat kuin Kreikan tapauksessa”

Jos Italian uusi hallitus toteuttaa vaalilupauksensa, edessä voi olla eurokriisin uusi kärjistyminen.

Äärioikeistolaisen Lega-puolueen puheenjohtaja Matteo Salvini (vas.), uudeksi pääministeriksi esitetty oikeustieteen professori Giuseppe Conte ja populistisen Viiden tähden liike -puolueen puheenjohtaja Luigi Di Maio. Kuva: Andreas Solaro / AFP, Filippo Monteforte / AFP ja ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Julkaistu: 23.5.2018 2:00, Päivitetty 23.5.2018 8:24

Italia on euroalueen kolmanneksi suurin kansantalous, jonka uusi hallitus suhtautuu epäilevästi euroon ja euroalueen finanssipoliittisiin sääntöihin.

Monia sijoittajia uusi hallitus on jo pelästyttänyt, vaikka sen poliittinen ohjelma vaikuttaa sekavalta. Italian valtion joukkolainojen tuottoprosentit ovat hieman kasvaneet, mikä tarkoittaa varainhankinnan kallistumista poliittisen epävakauden takia.

Seuraa uutisia tästä aiheesta