Italian poliittinen kriisi tuli maan tervehtymässä oleville pankeille mahdollisimman huonoon aikaan – Mitä kriisistä voi seurata? - Talous | HS.fi

Italian poliittinen kriisi tuli maan tervehtymässä oleville pankeille mahdollisimman huonoon aikaan – Mitä kriisistä voi seurata?

Pankit ovat tehneet EKP:n pankkivalvonnan tiukassa talutusnuorassa suuren työn ongelmaluottojen vähentämiseksi ja vakavaraisuuden parantamiseksi.

Milanolainen Intesa Sanpaolo -pankkiryhmä kauppasi huhtikuussa 11 miljardia euroa ongelmaluottojaan ruotsalaiselle perintäyhtiö Intrumille noin kolmen miljardin euron hintaan.­

31.5.2018 2:00 | Päivitetty 31.5.2018 6:11

Italian pankinjohtajille viime päivät ovat olleet hyytävää seurattavaa. Vaalivoittajien puheet julkisten menojen kasvattamisesta, EU-sopimusten rikkomisesta ja pankkisääntelyn lieventämisestä ovat hermostuttaneet markkinat.

Pankkien osakekurssit ovat laskeneet, ja Italian kymmenvuotisen valtionlainan korko on noussut muutamassa päivässä alle kahdesta prosentista yli kolmeen prosenttiin. Molemmat markkinareaktiot ovat pankeille myrkkyä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?