Talous

Tässä ovat maineikkaimmat työnantajat – Kehutun yrityksen organisaatio on kuin kaaoksen reunalla

Konsulttiyhtiö Futurice kipusi tuoreessa yrityskuvatutkimuksessa kärkikaartiin. Listan ykkösenä oli hissiyhtiö Kone.

Onneksi olkoon, Futuricen Suomen-maajohtaja Riku Valtasola. Yrityksenne on jälleen menestynyt kyselytutkimuksessa.

”Kiitos, kiitos. Mistähän tutkimuksesta on tällä kertaa kyse”, kesämökiltä tavoitettu Valtasola kysyy.

Futurice on suomalainen konsulttitoimisto, joka on menestysputkessa. Liikevaihto kasvaa noin 20–30 prosenttia vuodessa, ja liikevoittoprosentti pysyy kymmenen prosentin tuntumassa, vaikka yritys panostaa samaan aikaan toimintoihinsa ulkomailla.

Lisäksi Futurice pärjää työnantajakyselyissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kahdesti Futurice on voittanut Euroopan tasolla Great place to work -kisan, ja nyt tuli paikka viiden joukkoon suomalaisessa T-Median tekemässä työnantajakuvatutkimuksessa.

Tekniikan ja kaupallisen alan työntekijöille tehdyssä kyselytutkimuksessa ykköseksi nousi hissiyhtiö Kone. Se sai arvostusta johtamisesta, taloudesta, tuotteistaan ja palveluistaan.

Toiseksi listalla kipusi viimevuotinen voittaja, ohjelmistoyhtiö Vincit. Sitten seurasivat peliyhtiö Supercell sekä uusina Futurice ja nosturiyritys Pekkaniska.

Tutkimukseen otti osaa 2 757 henkilöä, joista 1 673 oli tekniikan ja 1 084 kaupallisen alan osaajaa.

Vaikka Valtasolalla saattavat mennä tutkimukset sekaisin, hän sanoo arvostavansa saatuja tuloksia – niistä kun on apua rekrytoinnissa. Futuricen tavoitteena on palkata tänä vuonna Suomessa sata uutta ihmistä, ja nyt ollaan vasta vähän yli puolessa välissä.

”Tulos kertoo yrityksessä jo oleville, miten meillä menee suhteessa muihin. Kyselyt ovat myös osa yrityksen brändäystä”, Valtasola myöntää.

Rekrytoinneissa Valtasola ei voi tuijottaa tavoitteeksi asetettua lukua. Pyrkimyksenä on palkata vain sellaisia, jotka osaavat ja sopivat työkulttuuriin.

Aina kandidaateista ei ota selvää yhdellä haastattelulla, vaan joskus siihen tarvitaan kymmenen. Tänä keväänä Valtasola toi yhden hakijan koko Tampereen-toimiston tentattavaksi. Siellä työntekijöitä oli tuolloin 70.

”Otamme mielellämme haastatteluihin omaa porukkaa, jolloin hakija saa samalla tietoa yrityksestä. On tärkeää molemmille, että sovimme yhteen”, Valtasola sanoo.


Nyt töitä olisi muun muassa visuaalisille suunnittelijoille ja käyttöliittymäsuunnittelijoille. Kovin tarve on kuitenkin sellaisista ohjelmistokehittäjistä, joilla olisi jo jonkin verran työkokemusta.

Joskus hakija vakuuttaa, mutta juuri silloin ei ole sopivaa pestiä. Tuolloin pannaan nimi mieleen ja palataan asiaan, kun on myös pesti.

”Siinä voi mennä jopa vuosia”, Valtasola sanoo.

T-Median tutkimukseen osallistuneet sanoivat arvostavansa työpaikassa eniten mielenkiintoisia työtehtäviä. Lisäksi hyvä palkkataso ja työpaikan ilmapiiri olivat olennaisia.

Mielenkiintoisista työtehtävistä puhuu myös Valtasola. Ja jatkuvasta oppimisesta.

”Meillä ei voi olla yhdessä boksissa pitkään, vaan työt muuttuvat koko ajan. Odotamme, että ihminen pääsee kärryille nopeasti ja on innokas oppimaan uutta”, Valtasola kuvailee.

Valtasolan mukaan yrityksen organisaatio on tavallaan kuin ”kaaoksen reunalla”.

”Siinä kohtaa oppiminen on tehokkainta. Jokaisella on paljon vastuuta, ja kaikkiin luotetaan.”

Nyt yrityksellä alkaa kuitenkin olla jo sen verran kokoa, että tarvitaan ”joitain” sääntöjä ja työskentelymalleja, vaikka se haiskahtaakin perinteiseltä tavalta toimia. Valtasola kertoo, että yhdelle ihmiselle on annettu tehtäväksi mallintaa futuway eli Futuricen työtapa.

”Se ei missään nimessä ole ainoa tapa toimia. Älykäs ihminen voi soveltaa sitä asiakkaan tarpeisiin.”

Valtasola tuli Futuriceen töihin kohta kymmenen vuotta sitten. Tuolloin yrityksen työntekijöiden keski-ikä oli 29 vuotta. Nyt luku on nippanappa yli kolmenkymmenen.

Vaihtuvuuttakin on, vaikka olisi arvioitu miten hyväksi työnantajaksi. Valtasola sanoo että monet työntekijöistä ovat yrittäjähenkisiä, ja heitä houkuttelevat lukuisat startup-yritykset. Niistä haetaan haasteita, vastuuta ja omistusta.

Futurice yrittää vastata kilpailuun perustamalla pieniä ja ketteriä tytäryhtiöitä. Nyt ovat jo toiminnassa esimerkiksi Columbia Road, joka erikoistuu verkkokauppaan, ja Aito, jossa tehdään töitä tekoälyn kehittämiseksi.

Miten pitkälle mielenkiintoiset työtehtävät sitten oikeasti riittävät? Eikö muilla eduilla ole niin väliä?

”No on”, Valtasola sanoo.

”Toimiston pitää olla makea ja keskeisellä paikalla, ja muidenkin etujen pitää olla kunnossa. Meille on tärkeää panostaa kerran vuodessa FutuCamppiin.”

Tämä tarkoittaa yhdistettyä työ- ja vapaa-ajan matkaa.

Tänä vuonna kaikki työntekijät viettivät muutaman päivän Berliinissä. Yritykselle panostus merkitsi yli puolen miljoonan euron kustannusta.

Korjaus: Klo 15.45 jutussa on korjattu Futuricen liikevoitto liikevoittoprosentiksi.

Fakta

Futurice toimii viidessä maassa


 Futurice groupin liikevaihto oli 50 miljoonaa euroa vuonna 2017.

 Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Lontoossa, Tukholmassa, Münchenissä, Berliinissä ja Oslossa.

 Työntekijöitä on yhteensä noin 500, joista 350 Suomessa.

 Futuricen työntekijöissä on 38 kansalaisuutta. Naisia on noin 30 prosenttia.

 Futuricen suurimmat omistajat ovat sen neljä perustajaa ja eläkeyhtiöt Elo ja Ilmarinen. Yrityksen osakkeita on noin 200:lla työntekijällä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yritykset
 • Rekrytointi
 • Talous
 • Kari Räisänen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Harvinainen geneettinen ”lottovoitto” venytti Shawn Bradleyn 229-senttiseksi – sen pidemmäksi ei terve ihminen juuri kasva

  2. 2

   Työttömät kitkevät kasveja ja kantavat polttopuita metsässä – HS kävi selvittämässä, onko Tampereen ylistetty kokeilu todella ihmelääke työttömyyteen

   Tilaajille
  3. 3

   Erkki Tuomioja paljastaa päiväkirjassaan, miten suurta tuskaa ministeripestin vastaanottaminen Paavo Lipposen hallituksessa tuotti hänelle

  4. 4

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  5. 5

   Risto Siilasmaan esiin tuomat kokemukset Nokian hallitustyöstä ovat tärkeitä

  6. 6

   Uhkaako ulkomainen maanomistus Suomen turvallisuutta? Sotilasasiantuntijan mukaan keskustelussa olisi syytä painaa jarrua

  7. 7

   Nautin siitä, että saan kävellä autotiellä ja huutaa – oikeus siihen on ensiarvoisen tärkeää

  8. 8

   Venelaitureita ilman veneen kiinnityspaikkoja, helikopterin laskeutumisalustoja ja kallis rakennustyyli – video ja kuvat näyttävät Turun saariston poliisioperaation kohteet

  9. 9

   Eduskunnan surkea näytelmä ei ole ollut kunniaksi parlamentarismille

  10. 10

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  3. 3

   Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

  4. 4

   HS selvitti krp:n operaation kohteena olleen Airiston Helmen omistukset Turun saaristossa – grafiikka näyttää, kuinka yritys on ostanut lukuisia saaria tärkeältä laivaväylältä

  5. 5

   Sydämen jäykistyminen aiheuttaa nuorten äkkikuolemia – lihakseen kasvava sidekudos voi tuottaa kohtalokkaan rytmihäiriön

   Tilaajille
  6. 6

   Näinkin voi käydä: Täysiä kaahaava ”sukkahousupyöräilijä” ja kaksi koiranulkoiluttajaa kohtasivat kevyen liikenteen väylällä Espoossa – Sitten kaikki alkoivat kiitellä toisiaan vuolaasti

  7. 7

   Mitä saa perustellusti kysyä työhaastattelussa ja mitä ei? Asiantuntijat kertovat myös, miten oudon kysymyksen voi väistää

  8. 8

   Vastaako sinunkin lapsesi, että äiti siivoaa, kun pyydät häntä raivaamaan lelut huoneestaan? Opettele temppu, jonka avulla lapsi alkaakin siivota itse

  9. 9

   Krp:n rikostarkastaja Turun talousrikostutkinnasta HS:lle: Muovipusseihin sullottu puoli miljoonaa käteistä tukee rahanpesuepäilyä – Rikoksesta epäillään nyt kahta yritystä

  10. 10

   23-vuotias nainen tapettiin Kannelmäessä – Yksi mies otettu kiinni, toista etsitään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  3. 3

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  4. 4

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  5. 5

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  6. 6

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  10. 10

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää