Talous

Tässä ovat maineikkaimmat työnantajat – Kehutun yrityksen organisaatio on kuin kaaoksen reunalla

Konsulttiyhtiö Futurice kipusi tuoreessa yrityskuvatutkimuksessa kärkikaartiin. Listan ykkösenä oli hissiyhtiö Kone.

Onneksi olkoon, Futuricen Suomen-maajohtaja Riku Valtasola. Yrityksenne on jälleen menestynyt kyselytutkimuksessa.

”Kiitos, kiitos. Mistähän tutkimuksesta on tällä kertaa kyse”, kesämökiltä tavoitettu Valtasola kysyy.

Futurice on suomalainen konsulttitoimisto, joka on menestysputkessa. Liikevaihto kasvaa noin 20–30 prosenttia vuodessa, ja liikevoittoprosentti pysyy kymmenen prosentin tuntumassa, vaikka yritys panostaa samaan aikaan toimintoihinsa ulkomailla.

Lisäksi Futurice pärjää työnantajakyselyissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kahdesti Futurice on voittanut Euroopan tasolla Great place to work -kisan, ja nyt tuli paikka viiden joukkoon suomalaisessa T-Median tekemässä työnantajakuvatutkimuksessa.

Tekniikan ja kaupallisen alan työntekijöille tehdyssä kyselytutkimuksessa ykköseksi nousi hissiyhtiö Kone. Se sai arvostusta johtamisesta, taloudesta, tuotteistaan ja palveluistaan.

Toiseksi listalla kipusi viimevuotinen voittaja, ohjelmistoyhtiö Vincit. Sitten seurasivat peliyhtiö Supercell sekä uusina Futurice ja nosturiyritys Pekkaniska.

Tutkimukseen otti osaa 2 757 henkilöä, joista 1 673 oli tekniikan ja 1 084 kaupallisen alan osaajaa.

Vaikka Valtasolalla saattavat mennä tutkimukset sekaisin, hän sanoo arvostavansa saatuja tuloksia – niistä kun on apua rekrytoinnissa. Futuricen tavoitteena on palkata tänä vuonna Suomessa sata uutta ihmistä, ja nyt ollaan vasta vähän yli puolessa välissä.

”Tulos kertoo yrityksessä jo oleville, miten meillä menee suhteessa muihin. Kyselyt ovat myös osa yrityksen brändäystä”, Valtasola myöntää.

Rekrytoinneissa Valtasola ei voi tuijottaa tavoitteeksi asetettua lukua. Pyrkimyksenä on palkata vain sellaisia, jotka osaavat ja sopivat työkulttuuriin.

Aina kandidaateista ei ota selvää yhdellä haastattelulla, vaan joskus siihen tarvitaan kymmenen. Tänä keväänä Valtasola toi yhden hakijan koko Tampereen-toimiston tentattavaksi. Siellä työntekijöitä oli tuolloin 70.

”Otamme mielellämme haastatteluihin omaa porukkaa, jolloin hakija saa samalla tietoa yrityksestä. On tärkeää molemmille, että sovimme yhteen”, Valtasola sanoo.


Nyt töitä olisi muun muassa visuaalisille suunnittelijoille ja käyttöliittymäsuunnittelijoille. Kovin tarve on kuitenkin sellaisista ohjelmistokehittäjistä, joilla olisi jo jonkin verran työkokemusta.

Joskus hakija vakuuttaa, mutta juuri silloin ei ole sopivaa pestiä. Tuolloin pannaan nimi mieleen ja palataan asiaan, kun on myös pesti.

”Siinä voi mennä jopa vuosia”, Valtasola sanoo.

T-Median tutkimukseen osallistuneet sanoivat arvostavansa työpaikassa eniten mielenkiintoisia työtehtäviä. Lisäksi hyvä palkkataso ja työpaikan ilmapiiri olivat olennaisia.

Mielenkiintoisista työtehtävistä puhuu myös Valtasola. Ja jatkuvasta oppimisesta.

”Meillä ei voi olla yhdessä boksissa pitkään, vaan työt muuttuvat koko ajan. Odotamme, että ihminen pääsee kärryille nopeasti ja on innokas oppimaan uutta”, Valtasola kuvailee.

Valtasolan mukaan yrityksen organisaatio on tavallaan kuin ”kaaoksen reunalla”.

”Siinä kohtaa oppiminen on tehokkainta. Jokaisella on paljon vastuuta, ja kaikkiin luotetaan.”

Nyt yrityksellä alkaa kuitenkin olla jo sen verran kokoa, että tarvitaan ”joitain” sääntöjä ja työskentelymalleja, vaikka se haiskahtaakin perinteiseltä tavalta toimia. Valtasola kertoo, että yhdelle ihmiselle on annettu tehtäväksi mallintaa futuway eli Futuricen työtapa.

”Se ei missään nimessä ole ainoa tapa toimia. Älykäs ihminen voi soveltaa sitä asiakkaan tarpeisiin.”

Valtasola tuli Futuriceen töihin kohta kymmenen vuotta sitten. Tuolloin yrityksen työntekijöiden keski-ikä oli 29 vuotta. Nyt luku on nippanappa yli kolmenkymmenen.

Vaihtuvuuttakin on, vaikka olisi arvioitu miten hyväksi työnantajaksi. Valtasola sanoo että monet työntekijöistä ovat yrittäjähenkisiä, ja heitä houkuttelevat lukuisat startup-yritykset. Niistä haetaan haasteita, vastuuta ja omistusta.

Futurice yrittää vastata kilpailuun perustamalla pieniä ja ketteriä tytäryhtiöitä. Nyt ovat jo toiminnassa esimerkiksi Columbia Road, joka erikoistuu verkkokauppaan, ja Aito, jossa tehdään töitä tekoälyn kehittämiseksi.

Miten pitkälle mielenkiintoiset työtehtävät sitten oikeasti riittävät? Eikö muilla eduilla ole niin väliä?

”No on”, Valtasola sanoo.

”Toimiston pitää olla makea ja keskeisellä paikalla, ja muidenkin etujen pitää olla kunnossa. Meille on tärkeää panostaa kerran vuodessa FutuCamppiin.”

Tämä tarkoittaa yhdistettyä työ- ja vapaa-ajan matkaa.

Tänä vuonna kaikki työntekijät viettivät muutaman päivän Berliinissä. Yritykselle panostus merkitsi yli puolen miljoonan euron kustannusta.

Korjaus: Klo 15.45 jutussa on korjattu Futuricen liikevoitto liikevoittoprosentiksi.

Fakta

Futurice toimii viidessä maassa


 Futurice groupin liikevaihto oli 50 miljoonaa euroa vuonna 2017.

 Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Lontoossa, Tukholmassa, Münchenissä, Berliinissä ja Oslossa.

 Työntekijöitä on yhteensä noin 500, joista 350 Suomessa.

 Futuricen työntekijöissä on 38 kansalaisuutta. Naisia on noin 30 prosenttia.

 Futuricen suurimmat omistajat ovat sen neljä perustajaa ja eläkeyhtiöt Elo ja Ilmarinen. Yrityksen osakkeita on noin 200:lla työntekijällä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yritykset
 • Rekrytointi
 • Talous
 • Kari Räisänen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  2. 2

   Sana ”moi” riitti lopettamaan huumeidenkäyttäjien häiriköinnin Töölön kirjastossa – ”Jos ihminen nähdään vain järjestyshäiriönä, käytös on sen mukaista”

  3. 3

   Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin

  4. 4

   Taas pukkaa hikeä, mutta miksi hikoilen enemmän kuin vierustoveri? Ihotautilääkäri vastaa 12 kysymykseen hikoilusta ja miten sitä voi vähentää

   Tilaajille
  5. 5

   Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta

  6. 6

   Lastaan pelastaessa hukkunut äiti oli veden alla yli 40 minuuttia vilkkaalla uimarannalla Vantaalla – Uima­valvojille on järjestetty kriisiapua

  7. 7

   Suomalaisille lähetetty viestejä, joissa kiristäjät väittävät uhriensa katsoneen nettipornoa – viestintä­virasto neuvoo peittämään tietokoneen kameran

  8. 8

   Jupiterilta löytyi 12 uutta kuuta ja niistä yksi on hyvin outo

  9. 9

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  10. 10

   Yli 300 päivää ostamatta mitään turhaa – Heidi Juvonen haluaa elää ekologisesti ja siksi hän pesee hiuksensa pelkällä vedellä ja korvaa talouspaperin vaaterievuilla

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  2. 2

   36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

  3. 3

   Trump pyörtää puheitaan Helsingin-kokouksen jälkeen: Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vaaleihin

  4. 4

   Trumpin Euroopan-vierailu oli lopulta nöyryytys, josta jää jälki maailmanhistoriaan

  5. 5

   Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen, Lapissa on yhtä lämmintä kuin Roomassa – Kuvakooste näyttää, kuinka Helsingissä hikoiltiin

  6. 6

   USA:ssa nousi poliittinen myrsky Trumpin puheista – ”Yksi Yhdysvaltain presidentin häpeällisimmistä esiintymisistä”

  7. 7

   ”Propralia, Seroxatia, Arcoxia, Esomeprazolia” –Tällaisen lääke­cocktailin voimin huippukokki Henri Alén paiski töitä vuosia ja kertoo nyt, miten pääsi pillereistä eroon

  8. 8

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  9. 9

   Ensin kipu, sitten lamauttava väsymys ja lopulta koiran ulkoiluttaminenkin muuttui ylivoimaisen vaikeaksi – Nykyinen elintapamme uuvuttaa monet

  10. 10

   12 kuvaa, jotka tiivistävät Helsingin historiallisen päivän parrasvaloissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  3. 3

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  4. 4

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  5. 5

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  6. 6

   Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

  7. 7

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  8. 8

   Espoolaisilta 13-vuotiailta löytyi huume­seulassa jopa viittä eri ainetta – Eräs poika yritti sekavassa tilassa kaupata rauhoittavia lääkkeitä lastensuojelun työntekijällekin

  9. 9

   Näistä syistä Kalastajatorppa on ylivoimainen paikka Trumpin yöpaikaksi

  10. 10

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  11. Näytä lisää