Talous

”Aamulehteä johdetaan Tampereelta”, sanoo Alma Median Kai Telanne – mutta hän itse asuu Tampereella, vaikka yhtiön pääkonttori on Helsingissä

Toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan hänellä on ensisijainen työpiste Tampereella ja toissijainen työpiste Helsingissä. Telanne kiistää, että yhtiössä olisi eri vaatimukset journalistiselle ja talousjohdolle.

Pörssiyhtiö Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen varsinainen asunto ja koti ovat Tampereella, ja hänen johtamansa pörssiyhtiön kotipaikka on Helsingissä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan Telanne on asunut nykyisessä osoitteessaan Tampereella vuodesta 2003.

Telanne on ollut vuodesta 2005 toimitusjohtajana pörssiyhtiö Alma Mediassa, jonka osoite on Alvar Aallon katu 3 C, Helsinki.

Tieto pörssiyhtiö Alma Median toimitusjohtajan kotipaikasta on kiinnostava, koska toimitusjohtaja asuu eri paikkakunnalla kuin yhtiön pääkonttori on. Yhden tunnetuimman tuotteensa eli Aamulehden johdolta Alma Media sen sijaan edellyttää asumista lehden kotipaikassa Tampereella tai levikkialueella.

Tämä kävi ilmi, kun päätoimittajaksi pyrkinyt valtioneuvoston nykyinen viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoi rekrytointiprosessista julkisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen sanoi viikonloppuna, että Alma Media edellyttää päätoimittajalta asumista lehden levikkialueella. Sen sijaan päätoimittajan perheen muuttamista Alma ei edellytä, Juvonen sanoi.

Kai Telanne kertoi sähköpostilla maanantaina, että Alman konsernihallintoa johdetaan kahdelta paikkakunnalta, Tampereelta ja Helsingistä.

 

”Järjestely on aikanaan sovittu välttääksemme liiallisen pääkaupunkikeskeisyyden”

”Talousjohtaja ja minä asumme Tampereella, missä sijaitsee taloushallinto ja missä meillä on ensisijainen työpiste”, Telanne viestitti.

Telanteen mukaan ”toissijainen työpiste” on Helsingissä.

”Muu konsernijohto toimii Helsingistä käsin. Tämä järjestely on aikanaan sovittu tarkoituksella välttääksemme liiallisen pääkaupunkikeskeisyyden hallinnossa”, Telanne muotoilee.

Kotipaikoista syntyi vilkas keskustelu perjantaina. Päivi Anttikoski kertoi valintansa Aamulehden päätoimittajaksi kilpistyneen oman perheensä kotipaikkakysymykseen.

Anttikosken mukaan hän oli vahvin ehdokas Aamulehden päätoimittajaksi, kun kävi ilmi, että hänen lapsensa ja miehensä jäisivät Helsinkiin. Anttikoski itse oli valmis muuttamaan työn takia Tampereelle.

Anttikoski kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehdessä, että Kai Telanteen kommenttien mukaan etäisyys Anttikosken lapsesta haittaa keskittymistä päätoimittajan työhön. Anttikoski vahvisti tapahtuneen Helsingin Sanomille.

Telanne kiistää ajatuksen, että Alma Mediassa olisi eri vaatimukset journalistiselle ja talousjohdolle.

”Aamulehteä johdetaan Tampereelta, Satakunnan Kansaa Porista ja niin edelleen. Konsernia taas johdetaan Tampereelta ja Helsingistä.”

Telanteen mukaan konsernijohto voi asua kummalla tahansa paikkakunnalla.

”Talousjohtaja ja toimitusjohtaja toimivat työparina ja koska konsernin taloushallintomme on Tampereella, toimimme ensisijaisesti sieltä käsin.”

Alma Media lähetti perjantaina tiedotteen, jonka mukaan Suomen Kuvalehden kirjoituksessa annettiin virheellinen kuva Anttikosken valintaprosessiin liittyneistä tapahtumista.

”Yksi tärkeistä kriteereistä rekrytointiprosessissa oli mahdollisuus muuttaa lehden ilmestymisalueelle. Olen pahoillani siitä, että hakijalle syntyi väärä käsitys, että vanhemmuus olisi ollut rekrytoinnissa hakijan ymmärtämällä tavalla relevantti kysymys”, toimitusjohtaja Telanne sanoo tiedotteessa.

Henkilöstöjohtaja Juvonen sanoo tiedotteessa, että Anttikoskea haastateltaessa Aamulehden päätoimittajan valintaprosessissa oli vielä mukana useita ehdokkaita eikä selkeää ykköskandidaattia vielä tällöin ollut.

Anttikosken mukaan Telanne kertoi hänelle, että kymmenvuotias lapsi ei pärjäisi ilman äitiä. Alma Media kiisti tiedotteessa, että vanhemmuus olisi vaikuttanut päätökseen olla pestaamatta Anttikoskea Aamulehden päätoimittajaksi.

Alma Median toimitusjohtajalla Kai Telanteella on kolme lasta. Heistä nuorin on syntynyt vuonna 2000 ja vanhimmat vuosina 1993 ja 1991.

Telanne aloitti työskentelynsä Kustannus Oy Aamulehden toimitusjohtajana vuonna 2001 ja Alma Median toimitusjohtajana vuonna 2005.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  2. 2

   Sipoo vaihtoi arvorakennuksen 10 000 euroon ja purettavaan hometaloon – ostajat laittoivat rakennuksen heti myyntiin 620 000 eurolla

  3. 3

   Helsinkiin rakennetaan historian kallein sairaala – Tällainen yhdeksännumeroisen summan nielevästä rakennuksesta tulee

  4. 4

   Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

  5. 5

   Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä

  6. 6

   ”Harva varmaan odottaa kuulevansa työhaastattelussa tappouhkauksen, epäsuorankaan” – Moni on törmännyt töitä hakiessaan outoihin kysymyksiin, tällaisia ne ovat

  7. 7

   Näin lääketieteellisen pääsykoehuijaus toteutettiin – Huijarikaksikko peukaloi alkuperäistä valintakoepaperia, tässä ovat käytetyt mallivastaukset

  8. 8

   Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

  9. 9

   Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

  10. 10

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

  4. 4

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  5. 5

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  6. 6

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  7. 7

   Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

  8. 8

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  9. 9

   Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

  10. 10

   Trump jakoi YK-puheessa maailman Yhdysvaltojen ystäviin ja hyväksikäyttäjiin – video näyttää, kuinka kuulijat nauroivat presidentin väitteelle hänen hallituksensa saavutuksista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  5. 5

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  6. 6

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  7. 7

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  8. 8

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  9. 9

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  10. 10

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kiira Korpi vastaa kohuun HS-haastattelussa: ”Välillä tuntuu, että apua, mitä olen mennyt tekemään”
  3. Järvenpääläiset vaihtaneet innokkaasti yksityisille terveysasemille – Valinnanvapauskokeilun jatkorahoituksesta ei ole tietoa
  4. Läksyt puhuttavat Englannissa – jalkapallolegenda Gary Lineker vaati läksyjen poistamista ”ajanhukkana”, kollega Ian Wright vastasi röhönaurulla
  5. Bisnestapahtuma Nordic Business Forum alkoi Helsingissä – suora lähetys jatkuu
  6. Sipoo vaihtoi arvorakennuksen 10 000 euroon ja purettavaan hometaloon – ostajat laittoivat rakennuksen heti myyntiin 620 000 eurolla
  7. Airiston Helmen venäläisellä omistajalla on Maltan kansalaisuus, jonka voi ostaa 650 000 eurolla – EU-komissaari on huolissaan juuri Maltan kautta EU-passin saaneista venäläisistä
  8. Kauppakeskus Redin arkkitehti vertasi ostaria riemastuttavasti Italian Sienaan ja käski mennä muualle, jos ei innosta – selvitimme vertauksen todenperäisyyttä
  9. Mies putosi hotellista ja kuoli Manchesterissa, toinen löytyi kuolleena saman hotellin huoneesta
  10. Nouseeko Turun saariston rikostutkinta esille Medvedevin ja Sipilän tapaamisessa tänään? HS seuraa hetki hetkeltä kello 16 alkaen
  11. Saariston koti­etsinnöissä löydettiin kolme miljoonaa euroa, kertoi poliisiylijohtaja Ylelle ja MTV:lle – Tämä tiedetään saariston laajasta poliisi­operaatiosta
  12. Näytä lisää