Nesteen pörssikurssi on seitsenkertaistunut Matti Lievosen aikana – Öljy-yhtiöstä on tullut myös ilmastonmuutoksen torjuja - Talous | HS.fi

Nesteen pörssikurssi on seitsen­kertaistunut Matti Lievosen aikana – Öljy-yhtiöstä on tullut myös ilmaston­muutoksen torjuja

Matti Lievonen on muuttanut Nesteen yhä enemmän uusiutuvien polttoaineiden yhtiöksi. Uusina raaka-aineina on öljyn asemesta jätteitä ja tähteitä.

Toimitusjohtaja Matti Lievonen kiittelee Nesteen nopeasta uudistumisesta osin myös kansalaisjärjestöjä, jotka painostivat yhtiötä muuttamaan toimintaansa vastuullisemmaksi.

4.8.2018 2:00 | Päivitetty 4.8.2018 11:36

Alku oli vaikea. Sijoittajat epäilivät, lehdistö naljaili ja kansalaisjärjestöt painostivat. Jopa osa yhtiön työntekijöistä ihmetteli, mitä oli tapahtumassa.

Matti Lievonen aloitti joulukuussa 2008 öljynjalostusyhtiö Neste Oilin toimitusjohtajana. Yhtiön hallitus oli kaksi vuotta aikaisemmin päättänyt keskittyä uusiutuviin polttoaineisiin. Lievosen tehtävänä oli toimeenpanna kunniahimoiset suunnitelmat ja kehittää pohjoismaisesta yhtiöstä täysin kansainvälinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita