Onko Saksa Suomelle liittolainen vai vastustaja, kun euron tulevaisuutta ratkotaan? Petteri Orpo ehti jo säikähtää Saksan linjaa, mutta nyt tiukka yhteisrintama näyttää taas mahdolliselta - Talous | HS.fi
Talous

Onko Saksa Suomelle liittolainen vai vastustaja, kun euron tulevaisuutta ratkotaan? Petteri Orpo ehti jo säikähtää Saksan linjaa, mutta nyt tiukka yhteisrintama näyttää taas mahdolliselta

Suomi ja muut ”uuden hansaliiton” maat ajavat nyt Saksaa kovempaa talouskurilinjaa. ”Suomen ja Saksan ero on hyvin pieni”, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo.

”Tapaaminen oli pragmaattisten ihmisten keskustelu siitä, miten asioissa päästään eteenpäin”, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi kollegastaan Olaf Scholzista. Orpon mukaan ministerit ovat hyvin samanmielisiä.

Julkaistu: 8.9.2018 2:00, Päivitetty 8.9.2018 16:01

Berliini

Suomi oli viime kevään huolissaan siitä, että Saksa muuttaisi talouskuria korostavaa linjaansa europolitiikassa, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) Berliinissä.

Huoli ei kuitenkaan realisoitunut, Orpo sanoo. Kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron julkistivat kesäkuussa Saksassa neuvotteluidensa päätteeksi Saksan ja Ranskan yhteisen linjauksen euroalueen uudistuksista, huoli helpotti.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous