Kaurabuumi jyllää ruokateollisuudessa – kaura peittosi jo rukiin, mutta tutkijan mukaan se on vasta alkua - Talous | HS.fi

Kaurabuumi jyllää ruokateollisuudessa – kaura peittosi jo rukiin, mutta tutkijan mukaan se on vasta alkua

Elintarvikeyritykset Valio, Fazer, Paulig ja Raisio vauhdittivat kauran elintarvikekäytön kasvua lähtemällä mukaan uuteen kauraliiketoimintaan.

Moni viljelijä on aiemmin pitänyt kauraa rehukasvina, mutta asenteet ovat alkaneet muuttua.­

18.9.2018 2:00 | Päivitetty 18.9.2018 10:08

Kauraa voi nykyään juoda kuin maitoa, syödä kuin jogurttia ja käyttää aterioissa lihan tavoin proteiinin lähteenä.

Sellaiset määritelmät kuin rehukasvi, hevosten ape ja puurovilja ovat käyneet superruoaksikin kutsutulle viljakasville turhan ahtaiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita