Talous

Sonja Korpelainen, 16, on tänään Helsingin Sanomien päätoimittaja – YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä tytöt ottavat vallan

Tyttöjen oikeuksien päivä kiinnittää huomiota syrjintään sekä tyttöjen potentiaaliin. Tytöt nousevat päivän ajaksi yhteiskunnan johtotehtäviin. Valta vaihtuu myös Helsingin Sanomissa.

Tänään torstaina vietetään seitsemättä kertaa kansainvälistä tyttöjen päivää. YK:n yleiskokous päätti teemapäivästä vuonna 2011 lastenoikeusjärjestö Planin aloitteesta.

Päivä muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat ikänsä ja sukupuolensa vuoksi ympäri maailmaa. Lisäksi tarkoituksena on kiinnittää huomiota tyttöjen voimaan ja potentiaaliin, sanoo Plan Internationalin Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Päivän tarkoitus on nostaa tyttöjä esille ja päästä puhumaan tyttöjen oikeuksista. Niiden toteutumisen eteen pitää tietysti tehdä töitä joka päivä. Se, että tyttöjen oikeudet eivät toteudu, on mielestäni maailman suurin ihmisoikeusrikkomus.”

Tänä vuonna Girls Takeoverin teemana on se, miten Suomi ja suomalaiset voivat vaikuttaa tyttöjen oikeuksiin kansainvälisesti. Siksi tytöt valtaavat esimerkiksi kauppaketju K-ryhmän pääjohtajan Mikko Helanderin, hissiyhtiö Koneen toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin , ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen (kesk) sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen (kok) paikat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös lappeenrantalainen Sonja Korpelainen, 16, pääsee kokeilemaan Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen tehtäviä. Korpelainen on mukana johtamassa HS:n toimituskokouksia, antaa toimituksille palautetta, keskustelee tulevaisuuskirjeenvaihtaja Heikki Aittokosken kanssa digitalisaation vaikutuksista tyttöjen oikeuksiin sekä kirjoittaa itse perjantain lehden pääkirjoitussivulle.

Perjantain lehdessä ja Lasten uutisissa kerrotaan Korpelaisen päivästä.

Torstain kuluessa hänen päiväänsä voi seurata HS.fi:ssä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tytöt kokevat sukupuolensa ja ikänsä takia syrjintää ympäri maailman. Monessa maassa tytöt eivät saa riittävää koulutusta ja heidän asemansa on heikko etenkin seksuaaliterveysasioissa.

Joka vuosi 12 miljoonaa tyttöä joutuu naimisiin alle 18-vuotiaana ja kaksi miljoonaa tyttöä synnyttää alle 15-vuotiaana. Tyttöihin kohdistuu muun muassa seksuaalista väkivaltaa ja ihmiskauppaa.

”Perusongelma on se, että tyttöjä ei arvosteta yhtä paljon kuin poikia. Tytöt eivät saa päättää omista asioistaan, omista kehoistaan ja omasta tulevaisuudestaan”, Heinänen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Tämä ei ole pelkästään inhimillisesti väärin, se on myös valtavaa potentiaalin haaskausta.”

Syrjinnän takia tyttöjä suljetaan ulos päättävistä asemista. Tänä vuonna yksi Planin teemoista tyttöjen päivänä onkin päätöksenteko.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Jokainen tyttö voi muuttaa maailmaa. Tytöissä ja nuorissa naisissa on valtavasti mahdollisuuksia ja voimaa, ja kun he tulevat kuulluksi ja osallistuvat päätöksentekoon, siitä hyötyy koko yhteiskunta”, Heinänen sanoo.

”Ahtaista sukupuolirooleista ja ennakkokäsityksistä eroon pääseminen hyödyttää myös poikia ja miehiä.”

Myös Suomessa on ongelmia tyttöjen ja naisten oikeuksissa. Heinänen kiinnittää huomiota muun muassa seksuaaliseen ahdisteluun ja väkivaltaan.

Plan järjestää Suomessa nyt toista vuotta tyttöjen päivänä Girls Takeover -tempauksen. Päivän aikana tytöt nousevat yhteiskunnan johtopaikoille yli 70 maassa ja tuhannessa tehtävässä.

Viime vuonna Planin lastenhallituksen jäsenet astuivat muun muassa Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen ja pääministeri Juha Sipilän (kesk) saappaisiin.

HS esitti viisi kysymystä tyttöjen ja naisten oikeuksista HS:n päätoimittajaksi nousevalle Korpelaiselle, K-ryhmän pääjohtajan korvaavalle Ronja Holopaiselle sekä Koneen toimitusjohtajaksi ryhtyvälle Evilla Lumpeelle.

Kysymyksiin vastasivat myös päätoimittaja Kaius Niemi, K-ryhmän Mikko Helander ja Koneen Henrik Ehrnrooth.

Sonja Korpelainen, HS: Tyttöjen koulutuksella katkaistaan köyhyyden kierre


Sonja Korpelainen on lappeenrantalainen lukiolainen, joka lähti Planin toimintaan mukaan kaksi vuotta sitten. Hän sijaistaa päivän ajan Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä.

1. Minkä tasa-arvopuutteen korjaisit heti, jos saisit yksin päättää?

Sonja Korpelainen: Tärkeintä olisi tyttöjen pääseminen kouluun. Koulutus on avainasemassa siihen, että lapset ja erityisesti tytöt saavat tietää oikeuksistaan. Sitä kautta he voivat myös oikeuksiaan puolustaa.

Kehitysmaissa köyhyys periytyy sukupolvelta toiselle. Jos perheessä tyttö saa koulutuksen, niin hän voi sen avulla myös katkaista köyhyyden kierteen.

Kaius Niemi: Maailman köyhistä peräti kaksi kolmasosaa on naisia tai tyttöjä. Samalla kun köyhyys vähenee maailmassa, erityisesti naisten nostaminen köyhyydestä nykyistä nopeammin on välttämätöntä. Yhteiskunnat eivät voi kehittyä kunnolla, jos naiset eivät ole niitä täysivaltaisesti mukana rakentamassa.2. Millainen on hyvä johtaja?

Korpelainen: Hyvä johtaja on jämpti ja rehellinen, mutta samalla inhimillinen ja empaattinen alaisilleen. Ei siitä mitään tule, jos on diktaattori. Pitää osata tehdä yhteistyötä ja luoda työyhteisöön turvallinen ilmapiiri.

Samalla johtajan pitää myös tehdä tiukkoja päätöksiä, sellaisiakin, joiden tärkeyttä muut eivät ehkä pysty siinä hetkessä näkemään. Hyvä johtaja näkee ison kuvan ja osaa ajatella tulevaisuutta.

Niemi: Hyvä pomo osaa johtaa jämäkästi, mutta kykenee samalla energisoimaan, innostamaan ja siten vapauttamaan työntekijöiden luovuuden valloilleen. Hyvä johtaja sietää myös epäonnistumisia.

3. Milloin olit viimeksi ylpeä itsestäsi?

Korpelainen: Pari viikkoa sitten oli matematiikan koe ja se meni tosi hyvin.

Olin ylpeä että osasin ne asiat, koska minulla on ollut vähän sellainen ajatus, että olisin jotenkin huono matikassa. Ehkä olin ylpeä myös siksi, että kouluissa tyttöjä saatetaan kannustaa enemmän humanistisiin aineisiin. Jos tyttö ja poika ovat samantasoisia, niin yleensä poikaa kannustetaan matemaattiselle alalle. Tämä on tiedostamatonta, eihän kukaan tätä tahallaan tee.

Niemi: Itsestäni en tiedä, mutta olin toimituksen puolesta ylpeä viime viikolla, kun lukija valitteli miehensä viettäneen viikonlopun Hesarin parissa neljä tuntia. Palautteen antaja itse oli lukenut juttujamme jo 3,5 tuntia, mutta kertoi olevansa vasta puolivälissä lehteä.

4. Miten parantaisit tyttöjen ja naisten asemaa Suomessa?

Korpelainen: Olisi tärkeää, että ammatit eivät olisi niin sukupuolittuneita. Nyt tuntuu, että tietyt alat mielletään miesten ja toiset naisten aloiksi.

Olisi tosi hyvä, että koulussa ja jo vielä aikaisemmin poikia ja tyttöjä kannustettaisiin yhtä lailla eri aloille ja jokainen pääsisi toteuttamaan itseään. Myös sen takia, että jokainen ala toimii sitä paremmin, mitä enemmän siellä on erilaisia ihmisiä.

Niemi: Suomi on naisille EU:n toiseksi väkivaltaisin maa, kertoi EU:n perusoikeusviraston laaja tutkimus neljä vuotta sitten. Melkein puolet naisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen. Asia on vakava ihmisoikeuskysymys, johon päättäjien ja koko yhteiskunnan pitäisi pyrkiä vaikuttamaan kaikin mahdollisin keinoin.

5. Talossa on nyt uusi johtaja. Mitä odotat päivältä?

Korpelainen: Odotan, että saan kuulla toimituksilta, mitä niissä ajatellaan tyttöjen oikeuksista ja kehitysmaissa asuvien tyttöjen asemasta. Toivon, että voin itse antaa asiantuntemustani nuoren näkökulmasta. En voi tietenkään puhua kehitysmaiden tyttöjen puolesta, mutta voin kertoa, mitä mieltä itse olen ja mitä mieltä nuoret voivat olla näistä asioista.

Toivon, että päivän aikana kiinnitetään huomiota siihen, miten etenkin kehitysmaiden tytöistä uutisoidaan.

Näytetäänkö heidät uhreina vai aktiivisina toimijoina? Kun heistä uutisoidaan, kysytäänkö heiltä itseltään vai annetaanko heistä vain joku tietynlainen kuva?

Niemi: Nuorista ei voi kertoa kunnolla tai uskottavasti kuuntelematta heitä itseään. Uusi päätoimittaja ravistelkoot meidät hereille asioista, joista vain kuvittelemme tietävämme!

Evilla Lumme, Kone: Tytöt, älkää välittäkö vallitsevista sukupuolirooleista


Evilla Lumme on lukiolainen Rovaniemeltä ja Planin lastenhallituksen jäsen. Hän hyppää päiväksi Koneen toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin saappaisiin.

1. Minkä tasa-arvopuutteen korjaisit heti, jos saisit yksin päättää?

Evilla Lumme: Korjaisin palkkojen epätasa-arvon eli sen, jos nainen ja mies tekevät samaa työtä mutta saavat eri palkkaa.

On epäoikeudenmukaista, että naiset, jotka ovat yhtä päteviä kuin miehet, saavat alempaa palkkaa samasta työstä.

Henrik Ehrnrooth: Kun katson tätä globaalilta kannalta, niin suurin asia on naisten ja tyttöjen asema kehittyvissä maissa.


2. Millainen on hyvä johtaja?

Lumme: Hyvä johtaja on oikeudenmukainen ja osaa ottaa kaikki huomioon.

Hyvä johtaja osaa myös kantaa vastuun päätöksistään ja tarvittaessa myöntää, jos on tehnyt virheen.

Ehrnrooth: Siinäpä vasta iso kysymys.

Tänä päivänä sanoisin, että se lähtee kyllä nöyryydestä ja epäitsekkyydestä. Sitten on myös tietoisuus ja uteliaisuus, halu oppia uutta.

3. Milloin olit viimeksi ylpeä itsestäsi?

Lumme: Olin ylpeä itsestäni, kun sain psykologian kokeesta hyvän numeron. Oli mahtavaa huomata, että pitkäjänteinen opiskelu tuottaa tulosta.

Ehrnrooth: Olen ylpeä siitä, että olen yrittänyt muuttaa vahvasti omia työtapojani. Laitan kännykän useiksi tunneiksi pois päivän aikana, jotta en näpräilisi sitä ja voisin keskittyä siihen, mikä on tärkeää.

Jos istun toimistolla ja valmistelen jotain niin varmistan, etten koske puhelimeen yli tuntiin. Olen myös tarkka siitä, ettei kokouksissa näprätä kännykkää. Pikkuhiljaa aivot kehittyvät siihen, ettei ole jatkuvasti niin riippuvainen kännykästä.

4. Miten parantaisit tyttöjen ja naisten asemaa Suomessa?

Lumme: Rohkaisisin etenkin nuoria tyttöjä hakeutumaan entistä enemmän omille unelma-aloilleen töihin.

Sanoisin, että älkää välittäkö tällä hetkellä vallitsevista sukupuolirooleista vaan tehkää juuri sitä, mitä haluatte tehdä. Tehkää sitä, mikä saa teidät iloiseksi ja innostumaan.

Ehrnrooth: Naisten saaminen entistä enemmän johtotehtäviin vaatii sitä, että pitää kannustaa naisia ja tyttöjä pohtimaan uravaihtoehtoja ja opiskelemaan luonnontieteitä, matematiikkaa ja tekniikkaa.

Tytöt osaavat nämä asiat aivan yhtä hyvin kuin pojat. Lisäksi sen, miten töistä ollaan poissa lasten syntyessä, pitää olla täysin tasavertaista.

5. Talossa on nyt uusi johtaja. Mitä odotat päivältä?

Lumme: Odotan päivältä mielenkiintoisia keskusteluja ja sitä, että pääsen haastattelemaan Henrikiä Koneeseen liittyvistä asioista.

Toivon, että opin uutta Koneesta ja heidän toiminnastaan ympäri maailmaa. Haluaisin ideoida heidän kanssaan sitä, miten saisimme rohkaistua tyttöjä hakemaan enemmän tekniikan aloille ja miesvaltaisille aloille ylipäätään.

Ehrnrooth: Odotan Evillalta tietenkin uusia näkökulmia suuriin haasteisiin. Se on ehkä se tärkein asia.

Maailma muuttuu, ja uskon, että Evilla voi auttaa meitä vastaamaan näihin muutoksiin.

Ronja Holopainen, K-ryhmä: Hyvä johtaja ottaa koko työyhteisön huomioon


Ronja Holopainen on IB-lukiolainen Helsingistä. Hän on ollut Planin lastenhallituksen toiminnassa mukana vuodesta 2014, ja sijaistaa torstaina K-ryhmän pääjohtajaa Mikko Helanderia.

1. Minkä tasa-arvopuutteen korjaisit heti, jos saisit yksin päättää?

Ronja Holopainen: Suurin asia minkä korjaisin heti on sukupuolten epätasa-arvo koulutuksessa maailmalla. Tällä hetkellä 62 miljoonaa tyttöä ei pääse käymään koulua.

Se on isoin puute, joka tulisi korjata, sillä maailmasta menetetään valtava potentiaali tämän vuoksi. Koulutus on erityisen tärkeää, sillä se edistää mahdollisuutta ymmärtää jokaisen omat oikeudet.

Mikko Helander: Lähtisin korjaamaan ennen kaikkea perheen perustamisvaiheeseen liittyviä puutteita. Sen kuorman kodissa ja lastenhoidossa pitäisi jakautua tasaisemmin vanhempien välillä.

Siinä on yhteiskunnassa vielä paljon tehtävää, ja se varmasti tasoittaisi tietä naisille työelämässä.


2. Millainen on hyvä johtaja?

Holopainen: Minusta hyvä johtaja on sellainen, joka ottaa koko yhteisön huomioon ja kykenee asettumaan jokaisen työntekijän asemaan. Hyvä johtaja on samalla osa työyhteisöä eikä hierarkkisesti paljon muita korkeammalla.

Helander: Jos sen kiteyttää, niin ennen kaikkea sellainen, joka antaa porukalle suunnan sekä valmiudet onnistua omassa työssään. Se on minusta keskeisin kriteeri.

3. Milloin olit viimeksi ylpeä itsestäsi?

Holopainen: Varmaan silloin, kun sain esitettyä konsernijohtoryhmälle ideoitani K-ryhmästä ja visioitani sen tulevaisuudesta. Ja olin ylpeä siitä, miten hyvin he ottivat vastaan kaikki ideani.

Helander: Keskiviikkona aamupäivällä olin vähän ylpeä, kun meillä oli Aulangolla vuosittainen kauppiastilaisuus.

Sellainen olo jäi, että pystyin osaltani tuomaan porukalle suuntaa ja energiaa sekä luomaan valmiuksia onnistua paremmin omassa työssään.

4. Miten parantaisit tyttöjen ja naisten asemaa Suomessa?

Holopainen: Pitäisi mahdollistaa paremmin työympäristössä eteneminen johtaviin asemiin.

Se parantaisi yhteiskunnan rakenteellista ongelmaa, että naisjohtajia on vähemmän kuin miesjohtajia.

Esimerkiksi äitiyslomalla olevan voisi ottaa paremmin mukaan työyhteisöön ja pitää ajan tasalla, jolloin myös töihin palaaminen olisi helpompaa.

Helander: Meidän pitää entistä enemmän kannustaa tyttöjä ja naisia tavoittelemaan vastuullisia tehtäviä sekä yritysmaailmassa että muualla yhteiskunnassa. Ja toisaalta tasoittaa heidän etenemistään juuri tällaisilla asioilla kuin perhevapaiden jakamisella.

5. Talossa on nyt uusi johtaja. Mitä odotat päivältä?

Holopainen: Odotan, että pääsen tuomaan K-ryhmään nuorten näkökulmaa lasten, ja erityisesti tyttöjen oikeuksien sekä sosiaalisen vastuun tärkeydestä.

Odotan hyviä keskusteluja K-ryhmän ihmisten kanssa sekä konkreettisia päätöksiä ja muutoksia K-ryhmän toimintaan.

Tiedän, että nämä odotukset toteutuvat, koska K-ryhmä nostaa tasa-arvon edistämisen vastuullisuusohjelmaan uudeksi tavoitteekseen.

Helander: Odotan päivältä paljon mielenkiintoisia keskusteluita.

Odotan hyvin perehtyneen naisen virkistäviä näkemyksiä ja kommentteja siitä, miten K-ryhmä voi entisestään parantaa omaa suoriutumistaan vastuullisuus­asioissa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tasa-arvo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   IS: Työasussaan Roosa nauha -kampanjan symbolia pitänyt lentokenttätyöntekijä sai potkut

  2. 2

   Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä

   Tilaajille
  3. 3

   Kalasataman 35-kerroksinen Majakka-tornitalo on kuukausia myöhässä – Tulevilta asukkailta ei ole päästy perimään osamaksuja, koska työ ei ole aikataulussa

  4. 4

   Nico Rosberg nosti itsensä suomalaisten F1-voittajien listan ykköseksi – faneilta tyly vastaanotto

  5. 5

   Saksalaisjätti rakentaa akkutehtaan Suomeen – yli 100 työpaikkaa Satakuntaan

  6. 6

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  7. 7

   HS:n F1-toimittaja katsoi ensimmäistä kertaa Kimi Räikkösen voittoa kotisohvalta – kollegan väärinkäsitys aiheutti naurua lehdistötilaisuudessa

  8. 8

   Kalasatamaan rakennettiin katu, joka on tasa-arvoinen kaikille – uusi liikenne­järjestely aiheutti palaute­ryöpyn

  9. 9

   Historioitsija vertaa sosiaalisen median hysteriaa 1600-luvun noitavainoihin – ”Huhut leviävät nyt samalla tavalla kuin silloin”, sanoo Mirkka Lappalainen

  10. 10

   Lakko ei pure Helsinkiin täydellä teholla: Viidesosa lapsista saa ”semmoisen retkieväspaketin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ranskassa on syntynyt poikkeuksellisen monta vauvaa, joilla on epä­muodostuneet kädet – viran­omaiset ovat ymmällään

  2. 2

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  3. 3

   ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

   Tilaajille
  4. 4

   Lähihoitajakouluun tuupataan ihmisiä, joita ei uskaltaisi lähettää työharjoitteluun – Opetusministeri Grahn-Laasonen aikoo palauttaa ammattikoulujen soveltuvuustestit jo tällä hallituskaudella

  5. 5

   Kalasatamaan rakennettiin katu, joka on tasa-arvoinen kaikille – uusi liikenne­järjestely aiheutti palaute­ryöpyn

  6. 6

   Minä olen juuri se koodari, joka pudotetaan viimeisellä rekrykierroksella, kun palkasta yritetään neuvotella

  7. 7

   Mies yllätti murtautujat koti­pihaltaan kantamasta tavaroita – Nuoret miehet pahoin­pitelivät hänet sairaala­kuntoon

  8. 8

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  9. 9

   Pitääkö lapsille pakata eväät mukaan, ovatko uimahallit ja kirjastot auki? HS selvitti maanantaina alkavan lakon vaikutuksia 14 paikkakunnalla Helsingin seudulla

  10. 10

   Kimi Räikkönen ajoi Suomen juhlavoiton – ”Olen varmaan onnellisin ihminen tällä varikolla”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  2. 2

   ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

   Tilaajille
  3. 3

   Helsinki laski, että 87-vuotias Eeva tulee kuukauden toimeen 101 eurolla – sosiaali­työntekijä neuvoi myymään asunnon tai ottamaan lainaa lääkkeisiin

  4. 4

   Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

   Tilaajille
  5. 5

   ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

   Tilaajille
  6. 6

   Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

  7. 7

   Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

  8. 8

   Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

  9. 9

   Puolen metrin syvyydestä löytyi tuhat vuotta vanha viikinkilaiva Norjassa – ”Tämä on maailman­sensaatio”

  10. 10

   Ranskassa on syntynyt poikkeuksellisen monta vauvaa, joilla on epä­muodostuneet kädet – viran­omaiset ovat ymmällään

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä Tilaajille
  3. Metsähallituksen riippusillat tarkastettiin – yksi silloista todettiin huonokuntoiseksi
  4. Lakko ei pure Helsinkiin täydellä teholla: Viidesosa lapsista saa ”semmoisen retkieväspaketin”
  5. Kaupungilta ei herunut senttiäkään, pyöräilyaktiivit ottivat ohjat omiin käsiinsä – Haaveiltu hyppyri rakennettiin talkoilla parissa päivässä Järvenpäässä
  6. Trumpin edustaja keskustelee ydinohjussopimuksesta tänään Moskovassa – Päätös vetäytyä sopimuksesta herättää huolta Euroopassa
  7. Metsätalousinsinööri Veikko Salo teki halkopinoista talon – asua siinä ei voi, mutta taideteoksesta tuli nettihitti
  8. ”Koko maailma romahti kun aloin herätä joka yö kello 2” – HS:n lukijat kertovat, miten vaikea vaihdevuosioireita on tunnistaa, kun useimmiten puhutaan vain ”kuumista aalloista”
  9. Saksalaisjätti rakentaa akkutehtaan Suomeen – yli 100 työpaikkaa Satakuntaan
  10. HS:n F1-toimittaja katsoi ensimmäistä kertaa Kimi Räikkösen voittoa kotisohvalta – kollegan väärinkäsitys aiheutti naurua lehdistötilaisuudessa
  11. Kalasataman 35-kerroksinen Majakka-tornitalo on kuukausia myöhässä – Tulevilta asukkailta ei ole päästy perimään osamaksuja, koska työ ei ole aikataulussa
  12. Näytä lisää