Talous |HS seuraa

Supercell-miehet taas tulokärjessä, suurituloisin nainen oli todellinen yllätysnimi, 23-vuotias e-urheilija tienasi 1,8 miljoonaa nettipelillä – HS kokosi veropäivän kaikki jutut ja tiedot

Verohallinto julkaisi torstaina tiedot suomalaisten verotettavista tuloista. HS seurasi veropäivän antia hetki hetkeltä.

Suomen rikkaimpien tuloista näkyy verotiedoissa vain pieni osa

Näin ansaitsivat eri tyylilajien kärkimuusikot: Nightwishin Tuomas Holopainen ylsi kapellimestarien tuloille

Suurituloisin nainen Ulla Sjöström tienasi yrityskaupoilla

Yksityinen sote tuo hyvät tulot: Attendo-johtajan tulot ylsivät miljooniin

Anne Berner oli kovatuloisin ministeri, Juha Sipilällä ei ollut pääomatuloja

Tänään torstaina on julkistettu vuoden 2017 tulo- ja verotiedot.

HS seurasi veropäivää aamupäivän ajan eri näkökulmista. Nostamme myös päivän mittaan esiin kiinnostavimpia asioita ja analysoimme, mitä verotietojen perusteella voi päätellä suomalaisesta yhteiskunnasta.

Tältä sivulta löydät kaikki uutiset veroista. Jutun lopussa on HS:n seuranta, joka päivittyi hetki hetkeltä kello 8–12.

Lue lisää täältä:


HS:n päivittyvä veroseuranta:

Aamupäivän liveseuranta on päättynyt

Veropäivän annin purku jatkuu iltapäivän aikana HS.fi:ssä.

Talouden ja politiikan toimittajamme kertovat muun muassa siitä, mitä verotiedot kertovat varallisuuden jakautumisesta Suomessa ja kuinka tulolistan yllätysnimi Alexander Hanhikoski on saanut miljoonatulonsa. Entä millainen on kaurabuumilla tienanneen Merja Scharlinin, 73, perustaman Bioferme-yrityksen tarina?

Alla näkyvästä HS-seurannasta taas voit lukea aamulla julkaistujen verotietojen kiinnostavimmat yksityiskohdat. Mitkä olivat veropäivän isoimmat uutiset? Keitä nousi esiin politiikan, kulttuurin ja urheilun saroilta, ketkä saivat rahaa yrityskaupoista ja mitkä olivat yllättävimpiä nimiä tulokärjessä?

Suomen rikkaimpien tuloista näkyy verotiedoissa vain pieni osa

Verolistan kärjestä puuttuvat Herlinien suvun jäsenet, joista Koneen pääomistaja Antti Herlin on omaisuudella laskien Suomen rikkain ihminen.

Forbesin miljardöörilistan mukaan Herlinin omaisuus on noin 3,5 miljardia euroa, mutta viime vuonna hän ansaitsi Suomessa verotettavaa tuloa vain 3,9 miljoonaa euroa. Suomessa ei ole varallisuusveroa, joten varallisuus ei näy verotiedoissa. Näin ollen myöskään esimerkiksi Ehrnroothien suvun rikkaat jäsenet eivät ole listojen kärjessä.

Herlinit ovat myös siirtäneet suurimman osan omistuksistaan holding-yhtiöihin, joihin siirrettyjä osinkoja ei tarvitse maksaa niin kauan kuin ne omistavat osinkoja maksaneesta yhtiöstä yli kymmenen prosenttia.

Mutta kyllä Herlinien tuloista verottajakin osansa saa. HS:n verokoneessa on 14 Herlinien suvun jäsentä tai suvun kuolinpesää, joilla oli yhteensä 21 miljoonan euron tulot viime vuonna. Tuloista he maksoivat useita miljoonia euroja veroja.

Iso amerikkalaislehti kiinnostui Suomen veropäivästä

Kansainvälisesti katsottuna Suomen julkiset verotiedot ovat eriskummallinen ilmiö. Amerikkalaislehti The New York Timesin toimittaja on Suomessa tekemässä juttua tämänvuotisesta veropäivästä, ja keskiviikkona hän vieraili myös HS:n toimituksessa.

NYT:n toimittaja tapasi muun muassa HS:n talouden ja politiikan uutistuottajan Tuomas Niskakankaan. Kenties Niskakankaan tänään ilmestyneestä kolumnista saa osviittaa siitä, millaisia asioita amerikkalaislehti tulee jutussaan pohtimaan.

HS:n taloustoimittajat ovat listanneet kiinnostavia yrityskauppoja, jotka toivat viime vuonna suomalaisille isoja pääomatuloja.

Tällaisia ovat muun muassa:

Yosa-kauratuotteista tunnetun Biofermen toimitusjohtaja Niko Scharlin sai 9,77 miljoonan pääomatulot, kun Fazer osti yhtiön. Yhtiön perusti hänen äitinsä Merja Scharlin, joka myös sai kaupasta tuloja.

Osa Smarty.io-yhtiötä myytiin pääomasijoitusyhtiölle ja Koneen entiselle toimitusjohtajalle Matti Alahuhdalle. Perustajat Kristo Ovaska ja Tuomo Riekki saivat yli viiden miljoonan euron pääomatulot.

Huipputekniikan suunnittelutoimisto Idean myytiin ranskalaiselle Cap Geminille. Omistajista Mikko-Pekka Hanski ja Markus Kallio ylsivät eniten ansainneiden joukkoon.

Metalliyhtiö Temetin myynti nosti yhden omistajista, Ulla Sjöströmin, suurituloisimpien naisten kärkeen.

Pasi ja Anu-Maria Eteläaho myivät henkilöstöpalveluyrityksensä Banssin saman alan Smile Henkilöstöpalvelut Oy:lle, jonka taustalla on Restamax-konserni.

Rakennusalan suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Sito (Suomalainen insinööritoimisto) myytiin Wise Groupille. Tulokärjestä löytyy sen myyjistä ainakin Tapio Puurunen, Kimmo Anttalainen ja Pekka Mantere.

Timo Akselin myi teollisuuden suunnittelupalveluihin erikoistuneen Protaconin pääomasijoittajalle, MB rahastoille.

Henri Juva myi pääomistajana yrityksensä Quattro Mikenti Groupin. Ostaja oli ruotsalainen pääomasijoittaja Adelis Equity Partners.

Henkilöstövuokraaja veti jarrua ja myi yrityksensä

Pasi ja Anu-Maria Eteläaho myivät viime vuonna henkilöstöpalveluyrityksensä Banssin saman alan Smile Henkilöstöpalvelut Oy:lle, jonka taustalla on Restamax-konserni.

Eteläahot löytyvät nyt tulokärjen tuntumasta. Pasi Eteläaho on tulolistalla sijalla 92 kaikkiaan 4 388 832 euron tuloilla ja Anu-Maria Eteläaho sijalla 330 yhteensä 1 864 472 euron tuloilla.

Eteläahot jatkavat Banssin johdossa ja tulivat Smilen osakkeenomistajiksi. Pasi Eteläaho kertoo Iltalehdessä, että hänellä ei ollut mitään vimmaa exitiin (yritysmyyntiin). Nopeasti kasvanut Banssi on perustettu vasta 2013 - tosin Eteläaho oli jo aikaisemminkin ollut alalla ja myynyt edellisen yrityksensä vuonna 2008.

"Tämä rupesi vain olemaan niin iso bisnes, että minulla oli kädet ihan täynnä töitä, koska olin sekä toimitusjohtaja että hallituksen puheenjohtaja.Olin funtsinut, että jossain kohdassa minun täytyy muistaa vetää jarrua", Eteläaho sanoo.

Sito-niminen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointiyhtiö myytiin viime vuonna Wise Groupille. Yhtiöt yhdistettiin Sitowiseksi.

Rakennuslehden mukaan tästä syntyi Suomen kolmanneksi suurin rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto, jonka edellä ovat vain Sweco ja Ramboll.

Siton eli Suomalaisen Insinööritoimiston myyjiä löytyy tulokärjestä. Siton toimitusjohtajana toimineen Tapio Puurusen ansio- ja pääomatulot ovat 4 544 365 euroa (81. sijalla), Kimmo Anttalaisen 4 497 522 euroa (84. sija) ja Pekka Mantereen 4 533 028 euroa (82. sija).

Näin ansaitsivat eri tyylilajien kärkimuusikot: Nightwishin Tuomas Holopainen ylsi kapellimestarien tuloille

Nightwishin Tuomas Holopainen ansaitsi 363 678 euroa. Näillä tuloilla hän jäi kapellimestari Sakari Oramon tuloista (397 524 euroa), mutta ansaitsi rutkasti enemmän kuin popparien tulohuipulla olevat Maija Vilkkumaa (135 871 euroa) tai Toni Wirtanen (129 048 euroa).

Iskelmälaulajista Paula Koivuniemen tulot kasvoivat puolella edelliseen vuoteen verrattuna. Hän tienasi karvan verran alle 260 000 euroa, eli samalla noin 100 000 enemmän kuin Vesa-Matti Loiri.

Jari Sillanpää puolestaan ansaitsi 235 249 euroa. Se on vain kolmisen tonnia vähemmän kuin 2016, vaikka suosikkiartistin huumekäry tuli ilmi syyskuussa.

Areenakeikkoja järjestäneistä muusikoista Cheek eli Jare Tiihonen nousi tulokeisariksi 206 000 euron tuloilla. Lauri Tähkä pääsi päälle 153 000 euron.

Räppäreistä tulohuipulle ylsivät Cheekin ja Elastisen eli Kimmo Laihon (120 229 euroa) jälkeen Paleface eli Karri Miettinen 87 151 eurolla. Hän jäi tuloissa silti Spotify-soitoilla menestyneelle Almalle, joka ansaitsi 93 010 euroa 2017.

Suurituloisin nainen Ulla Sjöström tienasi yrityskaupoilla

Verolistalla suurituloisten naisten kärkeen noussut Ulla Sjöström yllätti monet. Hänen nimensä on julkisuudessa varsin tuntematon, eikä hänellä ole Suomessa näkyviä yhteyksiä yrityksiin.

Sjöström sai yli yhdeksän miljoonan pääomatulonsa yrityskaupoilla. Hän oli yksi viime vuonna myydyn metalliyhtiö Temetin omistajista. Temetin perusti Sjöströmin isä, teollisuusneuvos Launo Laakkonen.

Ulla Sjöströmin verotettavat tulot olivat viime vuonna 28. suurimmat.

Sjöströmin sisar on Ranskassa asuva säveltäjä Kaija Saariaho, jonka verotettavat pääomatulot olivat viime vuonna Suomessa 720 000 euroa.

Jyväskylästä Piilaaksoon ponnistanut Idean myytiin kymmenillä miljoonilla

Huipputekniikan suunnittelutoimisto Idean myytiin viime vuonna ranskalaiselle Cap Geminille, ja tämä näkyy tulotilastoissa. Omistajista Mikko-Pekka Hanski ja Markus Kallio ylsivät eniten ansainneiden joukkoon.

Kallion ansio- ja pääomatulot nousivat 4 445 978 euroon, millä hän nousi listan 87. sijalle. Hanskin ansio- ja pääomatulot olivat melkein eurolleen samansuuruiset.

Ideanin kauppahinnan on haarukoitu olleen vähintään 75 miljoonaa euroa. Yhtiön suuri omistaja oli sijoitusyhtiö Norvestia, joka teki yrityskaupalla hyvän tilin.

Suurimpiin Ideanin omistajiin kuuluivat myös toimitusjohtaja Risto Lähdesmäki sekä Niko Frilander, Jesse Maula ja Ville Kurki.

HS kirjoitti yhtiöstä tammikuussa, kun Helsingin kaupungin johto vieraili Piilaaksossa.

Verokoneesta löytyy alle prosentin tuloeliitti

HS.fi:n Verokoneesta löytyvät kaikki suomalaiset, jotka tienasivat viime vuonna yli 150 000 euroa verotettavia tuloja. Mukana ovat myös ne, jotka ovat ansainneet verotettavia tuloja vuoden 1999 jälkeen jonain vuonna yli miljoona euroa tai viiden viime vuoden aikana jonain vuonna yli 150 000 euroa.

Tämä joukko on verrattain pieni. Heitä on 0,76 % koko Suomen väestöstä.

Vertailun vuoksi: suomalaisten mediaanitulo oli viime vuonna 24 098 euroa. Verokoneeseen päässeiden henkilöiden tulot ovat vähintään kuusi kertaa tämän verran.

Kerromme päivän aikana myös suurimmista yritysveronmaksajista.

Muistatko viime vuoden uutiset 700 miljoonan euron yllätyspotista, jonka valtio sai Supercell-osakkeita myyneeltä Kahon 3:lta? HS:n Marko Junkkari kirjoitti laajan artikkelin aiheesta lokakuussa 2017.

Kirjailijoiden tulokärjessä Tommi Kinnunen

Neljäntienristeys-romaanilla suomalaisen kirjallisuuden huipulle 2015 breikannut äidinkielenopettaja Tommi Kinnunen ansaitsi viime vuonna 213 191 euroa.

Useat muut aiemmin Finlandia-palkinnon saaneet kirjailijat viettivät kirjoitusvuotta, eli eivät julkaisseet uutta teosta 2016 tai 2017 niin, että kirjalliset tulot olisivat ehtineet 2017 verotukseen. Esimerkiksi Kari Hotakaisen tulot yli 100 000 kappaletta myyneestä Kimi Räikkös-elämäkerrasta näkyvät vasta ensi vuonna.

Muita huipputuloille yltäneitä kirjailijoita olivat muun muassa Jari Tervo 192 814 euron tuloilla ja lokakuussa kuollut Arto Paasilinna 161 322 euron tuloilla.

Lastenkirjoista rakastetuimmat (ja ostetuimmat) ovat Mauri Kunnaksen Koiramäki-sarja sekä Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu -sarja.

Koiramäki on jäänyt tekijöiden tulojen perusteella Outolan veljesten jalkoihin, sillä Mauri Kunnaksen tulot jäivät karvan verran 200 000 euron alle, mutta Aino Havukainen ja Sami Toivonen ansaitsivat noin 230 000 euroa per nenä.

Myös suosikkidekkaristien tulot osoittavat, että romaaneja kirjoittamalla voi todellakin tienata. Maria Kallio -kirjailija Leena Lehtolainen ansaitsi 228 800 euroa, Sakari Koskisen tutkimuksista kertova Seppo Jokinen lähes 220 000 euroa ja yksityisetsivä Jussi Vareksen edesottamuksia seuraava Reijo Mäki 171 680 euroa.

Alexander Hanhikoski oli myös kovatuloisin nuori

Nuorista eli alle 35-vuotiaista suurimmat verotettavat tulot olivat vuoden yllätysnimellä, yrittäjä Alexander Hanhikoskella. Toisena oli Supercell-perustaja Visa Forsten ja kolmantena ohjelmistoyrittäjä Kristo Ovaska.

Nuorten listalla ensimmäinen nainen, Anna Fromond, on listan seitsemäntenä 4 792 181 euron tuloilla. Hän on Fiskarsin omistajia sekä Ehrnroothin ja von Julinin sukua. Täältä voit katsoa eniten verotettavia tuloja saaneet nuoret.

Yksityinen sote tuo hyvät tulot: Attendo-johtajan tulot ylsivät miljooniin

Terveyspalveluyrityksillä menee lujaa, mikä näkyy niiden palveluksessa olevien tuloista.

Attendon toimitusjohtajan Pertti Karjalaisen verotettavat tulot viime vuonna olivat 2 528 666 euroa, josta pääomatulon osuus oli 1,7 miljoonaa euroa.

Top10:een ylsi Attendon entinen varatoimitusjohtaja Antti Ylikorkala 18 969 131 euron tuloillaan.

Pihlajalinnan omistaja ja perustaja Mikko Wiren ansaitsi viime vuonna 691 766 euroa. Samantasoinen oli myös Mehiläisen toimitusjohtajan Janne-Olli Järvenpään vuosi. Hän tienasi 650 474 euroa.

Terveystalossa toimitusjohtaja Yrjö Närhisen tulot olivat 579 394 euroa ja johtavan lääkärin Juha Tuomisen tulot 633 067 euroa.

Tuominen siirtyy ensi vuoden alusta toimitusjohtajaksi Husiin, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin, josta hän alun perin tuli Terveystaloonkin.

Tulot pudonnevat, sillä Husin eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Aki Lindén ansaitsi viime vuonna 221 761 euroa. Tuominen onkin sanonut haastatteluissa, että hänen päämotiivinaan on päästä tekemään yhteistä hyvää valtakunnan terveydenhuollon ykkösvirkaan.

(Korjaus: Seurannassa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Antti Ylikorkala olisi Attendon varatoimitusjohtaja. Hän on entinen varatoimitusjohtaja.)

TV-kasvojen tuloissa Maria Veitola jäi juontajakollegoista selvästi jälkeen

MTV3:n suoran EVS-keskusteluohjelman juontajista eniten tienasi viime vuonna Tuomas Enbuske, 217 989 euroa. Roope Salminen jäi Enbusken tuloista noin 10 000 euroa. Kolmas juontaja Maria Veitola ei tällä kertaa yltänyt lainkaan HS:n verokoneeseen, jossa tulorajana on 150 000 euroa.

MTV3:n suosikkiohjelmien juontajat Mikko Leppilampi (Tanssii tähtien kanssa) ja Jaajo Linnonmaa (Haluatko miljonääriksi) tienasivat lähes yhtä paljon. Leppilammen tulot olivat 187 371 euroa, mutta hänet esiintyi vuoden aikana myös lavalla ja Keisari Aarnio -sarjan Rautavaarana.

Sanoma-konserniin kuuluvalla Radio Suomipopillakin juontavan Jaajo Linnonmaan tulot, 175 049 euroa, jäivät hieman Leppilammen tuloista.

Koomikkojen tulokuningas oli muun muassa W-tyylissä nähty Jaska Saariluoma 262 541 euron tuloillaan. Sami Hedberg sai 212 718 euron tulot. Niistä 2/3 oli pääomatuloja. Noin viikon uutisten André Wickström puolestaan ansaitsi 144 106 euroa.

Naiskoomikkojen tulokärjessä oli Putouksesta tuttu Krisse Salminen, joka tienasi 124 537 euroa eli 52 euroa enemmän kuin Pirjo-sarjastakin tuttu Pirjo Heikkilä.

Sushistaan tunnetun Järvenpään K-citymarketin pyörittäminen näyttäisi lyövän leiville. Kauppias Markku Hautala ansaitsi 264 427 euroa vuonna 2017.

Sushi ei tosin liene Hautalan isojen tulojen selittäjä, sillä hän on tienannut jo aiemmin suuria summia. Täältä voit lukea lisää.

Facebook-mainonnan ympärille rakentui menestystarina

Smarty.ion perustaja Kristo Ovaska ja Tuomo Riekki saivat viime vuonna yli viiden miljoonan euron pääomatulot. Ne ovat peräisin yrityskaupasta, jossa osa yhtiötä myytiin pääomasijoitusyhtiölle ja Koneen entiselle toimitusjohtajalle Matti Alahuhdalle. Smartly.io tarjoaa täysin automatisoitua Facebook-mainontaa.

Anne Berner oli kovatuloisin ministeri, Juha Sipilällä ei ollut pääomatuloja

Hallituksen kovatuloisin ministeri viime vuonna oli liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk), jonka ansiotulot olivat 202 080 euroa ja pääomatulot 432 689 euroa, yhteensä siis 634 769 euroa. Berner on sukunsa yrityksen Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja.

Bernerin pääomatulot laskivat edellisvuoden 1,5 miljoonasta eurosta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ansaitsi viime vuonna 159 364 euroa. Pääomatuloja hänellä ei ollut lainkaan. Aiempina vuosina Sipilällä on ollut aina pääomatuloja, mikä tarkoittaa siis esimerkiksi osinkoja.

Hallituksen kakkonen, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) ansaitsi viime vuonna 155 796 euroa.

Trioministereistä kolmas, sinisten Sampo Terho, jäi heistä jälkeen 126 024 euron ansiotuloilla. Terho ei ollut ministerinä koko vuotta 2017. Hänet nimitettiin eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeriksi toukokuussa 2017.

Terhon puoluetoverin, ulkoministeri Timo Soinin (sin) ansiotulot olivat viime vuonna 164 250 euroa.

Juha Saari sai 10 miljoonaa euroa Vismalta, joka tunnetaan parhaiten M2-kululaskutusohjelmasta

Yrittäjä Juha Saari ansaitsi viime vuonna noin 10 miljoonaa euroa pääomatuloja. Hän oli 20. eniten verotettavia tuloja ansainnut suomalainen viime vuonna. Rahat hän sai, kun hän myi osan kulun- ja työajanhallintaan erikoistuneesta Megaflex -yhtiönsä.

Ostaja oli norjalainen Visma, joka on kovin tuttu yhtiö lukuisille suomalaisille työntekijöille. Se omistaa M2-kululaskutusohjelman, jonka käyttö alkaa olla eräänlainen sukupolvikokemus. "Tästä en uskalla puhua mitään", Saari sanoo.

Saari saattaa olla myös vuoden 2018 pääomatulolistalla, sillä hän myy lisää yhtiötä tänä vuonna ja luopuu siitä kokonaan. Nyt hän siirtyy henkilöstövuokrausbisnekseen.

Saari sanoo olevansa ihan tyytyväinen veronmaksaja. "Ainahan veroissa on omat juttunsa, mutta tietysti maksan verot Suomeen, kun kerran täällä toimin."

Supercell-perustajat hallitsivat tulolistoja myös 2016

Tulolistan kärjessä on kaksi peliyhtiö Supercellin perustajaa. Näin oli myös verovuonna 2016, jolloin Nicholas Derome ja Lassi Leppinen keräsivät yli 70 miljoonan euron kokonaistulot.

Alla olevasta koneesta näet koko 2000-luvun eniten verotettavia tuloja saaneet.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tulot ja verot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Poikajoukko juoksi oven läpi Oodissa, lasi räsähti pieniksi sirpaleiksi – ”Paine rikkoi turvalasin”

  2. 2

   Henriika Tulivirta, 29, luki vuodessa 367 kirjaa – ja se sai nettivihaajat suunniltaan

  3. 3

   Suomalaispanimo vastaa nyt tanskalaisen vodkavalmistajan Suomi-vitsailulle – käsittämättömällä videolla mongerretaan kelvotonta tanskaa

  4. 4

   Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

  5. 5

   Autoilijat ajavat keskellä leikkipuistoa Jätkäsaaressa, Helsinki pystytti aidat pitkän väännön jälkeen – Autoilijoita ne eivät tosin pysäytä

  6. 6

   Vihan kultti, joka hakee vertaistaan – Näin kaksi juutalaista konsulttia rakensi miljardööri George Sorosista netin salaliittoteorioiden pääpirun

   Tilaajille
  7. 7

   Arviointineuvosto tylyttää hallituksen toiveita sote-säästöistä – kustannussäästöt ovat ”hyvin epävarmoja” eikä niillä pitäisi perustella uudistusta

  8. 8

   Tyytymättömät venäläiset vitsailevat nyt ”kadonneesta” munasta – ankea taloustilanne syö jo Putininkin kannatusta

  9. 9

   Neuvola ehdotti ensikotia, kun Jasmin Vahtera tuli ensimmäisen kerran raskaaksi – Nyt Vahtera, 20, odottaa kolmattaan ja on melkoinen poikkeus nyky-Suomessa

   Tilaajille
  10. 10

   Sipoon kunta varoittaa: Koululaisten keskuudessa levinnyt lapsiporno­videoita

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Autoja hyytynyt pakkaseen kolminkertainen määrä tavalliseen päivään verrattuna – Autoliitto: Muista tärkeät toimenpiteet ennen käynnistystä

  2. 2

   Netflixin uutuusdokumentti paljastaa ruman totuuden Fyre-festivaalista, yhdestä 2010-luvun suurimmasta huijauksesta – ihmiset uskoivat loppuun asti silkkaan valheeseen

  3. 3

   Tutkijat selvittivät, kuinka ihmiset yrittävät selviytyä rasittavista tehtävistä: Neljä keinoa nousi ylitse muiden, yhdestä oli pelkästään haittaa

  4. 4

   Seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä – Niiden takana on syvään juurtunut ajatus siitä, että miehet ovat naisia arvokkaampia

  5. 5

   Äiti ja eno sitoivat ilmastointi­teipillä 5-vuotiaan raajat ja suun, selittivät leikiksi – Oikeus tuomitsi pahoinpitelystä

  6. 6

   50-vuotias nainen löytyi surmattuna Kirkkonummella – Epäiltynä pari päivää ennen tapahtunutta naapuriin muuttanut mies

  7. 7

   Henriika Tulivirta, 29, luki vuodessa 367 kirjaa – ja se sai nettivihaajat suunniltaan

  8. 8

   Viisi vuotta sitten Kaisa kirjoitti kirjeen, sitten hän yritti tappaa itsensä – Nyt hän kertoo, mikä lopetti loputtomalta tuntuneen pimeyden ja miten muutkin voisivat ehkä selvitä

  9. 9

   Näistä povataan tämän vuoden hittidieettejä – toisessa keho polttaa täysillä rasvaa ja paino putoaa nopeasti, mutta ruokavalio voi myös vahingoittaa suolistoa

   Tilaajille
  10. 10

   Neuvola ehdotti ensikotia, kun Jasmin Vahtera tuli ensimmäisen kerran raskaaksi – Nyt Vahtera, 20, odottaa kolmattaan ja on melkoinen poikkeus nyky-Suomessa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

  2. 2

   Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

  3. 3

   Keskellä Helsinkiä on talo, jonka lattian alta paljastui aikakapseli täynnä 300 vuoden takaista elämää

  4. 4

   Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

  5. 5

   Näin meidät huijattiin juomaan vaikka ei ole jano – liika juominen on vaarallista urheilussa, ja muillekin se on turhaa

   Tilaajille
  6. 6

   Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

  7. 7

   Ruokavalioista tuli niin tiukkoja, että ihmiset alkoivat syödä väärin – nyt nousee yksinkertainen dieetti, jonka asiantuntija soisi syrjäyttävän kaikki muut

   Tilaajille
  8. 8

   Nainen synnytti bussipysäkillä Helsingin Käpylässä – ”Mies sanoi rauhallisesti, että nyt alkoi synnytys”

  9. 9

   Hän hyökkää, haukkuu ja saa ilonsa toisen nujertamisesta – Sadistisen persoonallisuus­häiriön piirteitä ilmenee aivan tavallisilla ihmisillä, ja tällainen se on

   Tilaajille
  10. 10

   Vältä tätä yleistä toimintatapaa sängyssä – sen lopettaminen voi johtaa parempaan seksiin kuin aikoihin

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. KKO ottaa tutkiakseen HS:n toimittajan kotietsintätapauksen
  3. Autoilijat ajavat keskellä leikkipuistoa Jätkäsaaressa, Helsinki pystytti aidat pitkän väännön jälkeen – Autoilijoita ne eivät tosin pysäytä
  4. Raahessa äitinsä ja 25-vuotiaan naisen murhista syytetty mies ei ymmärtänyt tekojaan
  5. Arviointineuvosto tylyttää hallituksen toiveita sote-säästöistä – kustannussäästöt ovat ”hyvin epävarmoja” eikä niillä pitäisi perustella uudistusta
  6. ”Isä olen todella peloissani” – jalkapalloilija Emiliano Sala lähetti läheisilleen tuskaisen ääniviestin ennen kuin häntä kuljettanut lentokone katosi Englannin kanaalin yllä
  7. Eveliina Piipon suusta pääsi tuttu sana, kun nuorten MM-kulta karkasi vain kahden sekunnin päähän: ”Aikalailla kaikkeni jätin ladulle”
  8. Muistatko, miten Timo Mäkisestä tuli lentävä suomalainen? Monte Carlon ralli avaa jälleen rallikauden, mutta legendaarinen voitto Mini Cooperilla oli käsittämätön
  9. Poikajoukko juoksi oven läpi Oodissa, lasi räsähti pieniksi sirpaleiksi – ”Paine rikkoi turvalasin”
  10. Tunti sitten
  11. Trumpin hallinnon arjesta tuli julki uusi paljastuskirja, joka kuvaa Valkoisen talon selkäänpuukottajien pesänä – kirjailijan mukaan juonittelu oli kuin Game of Thrones -sarjasta
  12. Suomalaispanimo vastaa nyt tanskalaisen vodkavalmistajan Suomi-vitsailulle – käsittämättömällä videolla mongerretaan kelvotonta tanskaa
  13. Näytä lisää