Ajattelevatko suomalaiset töistä väärin? Satu Huberin mielestä emme arvosta tarpeeksi yleissivistystä, eläkemaksuja ja työssä oppimista - Talous | HS.fi

Ajattelevatko suomalaiset töistä väärin? Satu Huberin mielestä emme arvosta tarpeeksi yleissivistystä, eläkemaksuja ja työssä oppimista

Keskiviikkona 60 vuotta täyttävä eläkejohtaja pohtii, millä yrittäjäksi ryhtyvät nuoret saataisiin ymmärtämään eläkkeen tärkeys. ”Yhä useampi tekee työuransa yrittäjänä. Moni ei ymmärrä, että eläkemaksu on vakuutus, joka kattaa paljon muutakin kuin työeläkkeen.”

”Työnantajien ei pitäisi tuijottaa liikaa sitä, mitä on opiskeltu”, sanoo Elon toimitusjohtaja Satu Huber.

7.11.2018 2:00 | Päivitetty 7.11.2018 7:24

Työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtaja Satu Huber kertoo mielellään tarinaa 1980-luvun puolivälistä, jolloin hän oli harjoittelijana amerikkalaisen Citibankin Lontoon-konttorissa.

”Työkaverini olivat opiskelleet Oxfordissa tai Cambridgessa kanditutkinnon historiasta tai kemiasta, kuka mistäkin. Ensimmäiset puoli vuotta minä, joka olin opiskellut taloustieteitä, olin fiksuin ja filmaattisin, kun puhuttiin talousasioista. Mutta puolen vuoden päästä he tiesivät vähintään saman kuin minäkin, ja lisäksi heillä oli paljon parempi yleissivistys.”

Artikkeliin liittyviä aiheita