Suomalainen kehitti 44 vuotta sitten tekniikan, jota ilman elektroniikan pieneneminen ei olisi ollut mahdollista – Vihdoin myös voittoja päätyy Suomeen - Talous | HS.fi
Talous

Suomalainen kehitti 44 vuotta sitten tekniikan, jota ilman elektroniikan pieneneminen ei olisi ollut mahdollista – Vihdoin myös voittoja päätyy Suomeen

Esimerkiksi matkapuhelimen monet osat ovat pikkuruisia mikroprosessoreja ja mikrosysteemejä, jotka valmistetaan piikiekoille erilaisilla pinnoituksilla ja käsittelyillä. Kaikkein hienoimmat ja tarkimmat kalvot tehdään Suomessa keksityllä ald-menetelmällä.

Picosun-yhtiön teknologiajohtaja Jani Kivioja (vas.) ja toimitusjohtaja Juhana Kostamo esittelevät Kirkkonummella sijaitsevissa tiloissaan atomikerroskasvatuslaitteistoa.

Julkaistu: 21.11.2018 2:00, Päivitetty 21.11.2018 9:56

Elektroniikassa kaikesta on tullut äärimmäisen pientä. Esimerkiksi litteään 150 grammaa painavaan kännykkään pystytään ahtamaan toiminnot, jotka 25 vuotta sitten olisivat vaatineet matkalaukullisen erillisiä laitteita tai eivät olisi ylipäätään olleet mahdollisia.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous